ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
MEDIA

Ελένη Μενεγάκη: Το χρυσό συμβόλαιο, οι προσδοκίες και το παρασκήνιο

Ελένη Μενεγάκη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Ελένη Μενεγάκη: Η «ωραία Ελένη», εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, ανήκει στο δυναμικό του MEGA, τραβώντας και πάλι όλα τα βλέμματα πάνω της.

Το πιο λαμπερό πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης εξασφάλισε τη συμφωνία που επιθυμούσε μετά το τέλος εποχής που σηματοδοτούσε η αποχώρησή της από τον ALPHA, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο στην προσωπική της επαγγελματική πορεία αλλά και την ίδια την ιδιωτική τηλεόραση…

Το πιο σημαντικό deal των τελευταίων ετών για ένα πρόσωπο της μικρής οθόνης γράφτηκε, τελικά, με απόλυτη λογική. Η ίδια, γνωρίζοντας την κακοτοπιά της φετινής σεζόν, που ουσιαστικά κανείς δεν σημείωσε σημαντική επιτυχία, επέλεξε να περιμένει και να δει πού μπορεί να αναπτύξει με άνεση όλα όσα ονειρεύεται για την παρουσία της μπροστά στην κάμερα. Αλλωστε, όταν μιλάμε για την Ελένη Μενεγάκη, δεν αναφερόμαστε σε μια περίπτωση τυπικής παρουσιάστριας και ενός project «μίας σεζόν» αλλά για έναν φωτισμένο τηλεοπτικό νου που μπορεί να βρίσκει τον ρόλο του μέσα σε ένα ασθενικό τηλεοπτικό τοπίο, που φαντάζει φτωχότερο χωρίς την ενεργή παρουσία της σε αυτό.

Η Ελένη Μενεγάκη σήμερα διαφέρει σε πολλά από τη γυναίκα που έκανε μεταγραφή από τον ΑΝΤ1 στον ALPHA, πίσω στο μακρινό 2005. Στα 16 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, η ίδια ουσιαστικά έκανε μια ριζική επανασύσταση του εαυτού της στο κοινό. Αεικίνητη και πολύπλευρη, φρόντισε να ωριμάσει στα μάτια των τηλεθεατών σωστά, σεβόμενη τη διαχρονικότητα της σχέσης τους αλλά και τη λαμπρή υπόστασή της μπροστά στον φακό, που κάθε χρόνο δείχνει να τη λατρεύει ολοένα και περισσότερο.

Η απόλυτη ισχύς της στην τηλεοπτική αγορά σήμερα την έκανε να αναζητήσει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μέλλον της στην τηλεόραση. Το MEGA αποτελεί ένα δυνατό brand που αγαπά το κοινό αλλά και έναν χώρο που αναζητά την επανεκκίνηση της σχέσης του με το κοινό με αγαπημένα πρόσωπα που οι τηλεθεατές εμπιστεύονται. Η επιλογή της Ελένης Μενεγάκη να ενώσει τις δυνάμεις της με το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μια κίνηση… πρωταθλητισμού. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη για να επιστρέψει με κάτι λιγότερο από αυτό που το κοινό γνωρίζει από εκείνη: Την πιο λαμπερή εκδοχή της καθημερινής τηλεόρασης.

Αν αναλύσει κανείς την επιλογή της, μπορεί εύκολα να καταλάβει πως δεν είναι μια απόφαση ελαφρά τη καρδία. Το να επιλέξεις το MEGA σήμερα απέναντι σε τηλεοπτικά μεγαθήρια δημιουργεί εύλογες απαιτήσεις τόσο από την πλευρά του καναλιού όσο και από τη μεριά του τηλεοπτικού κοινού. Ωστόσο, η ίδια στον συγκεκριμένο σταθμό έχει τη δυνατότητα να μιλήσει ανοιχτά για τα «θέλω» της απέναντι στην επόμενη μέρα αλλά και για τα «μπορώ» τη δεδομένη χρονική συγκυρία που η τηλεόραση δείχνει να προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Η Ελένη Μενεγάκη φαίνεται να αποφάσισε να ξανασυναντηθεί με το κοινό, χωρίς να έχει πια την αγωνία των εξετάσεων. Είναι η Ελένη και είναι μία και μοναδική.

Το στοίχημα του MEGA με την Μενεγάκη

Η μεγάλη απόφαση της σεζόν δεν αφορά μόνο την πλευρά της παρουσιάστριας αλλά και του ίδιου του σταθμού. Το MEGA εξασφάλισε το πιο λαμπερό και πολυσυζητημένο πρόσωπο όχι μόνο της τηλεόρασης αλλά και της εγχώριας σόουμπιζ, γνωρίζοντας καλά πως έχει βρει τον… Δούρειο Ιππο που θα βάλει τον σταθμό στην καθημερινότητα του τηλεθεατή. Η αλήθεια είναι πως τα μεγαλεπήβολα σχέδια στην αρχή της φετινής σεζόν περί φρέσκου, νεανικού αλλά και εναλλακτικού προγράμματος δεν αποδόθηκαν με απόλυτη επιτυχία ή, κυρίως, δεν βρήκαν χώρο και τρόπο να φθάσουν άμεσα στον τηλεθεατή, που ομολογουμένως δεν είναι αρνητικός απέναντι στο σημερινό MEGA. Το κανάλι, λοιπόν, χρειαζόταν το άρμα που θα το βάλει ξανά στον χάρτη των κορυφαίων και το βρήκε.

Φυσικά, μαζί με την απόκτηση της Ελένης Μενεγάκη το MEGA στοχεύει στα έσοδα που φέρει μαζί της. Η παρουσιάστρια είναι γνωστό πως λίγο έως πολύ χαρακτηρίζεται ως το πιο επιδραστικό πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης και, βεβαίως, είναι ένας ακριβός πομπός, που μπορεί να μεταφέρει ένα προϊόν από το ναδίρ στο ζενίθ. Οι φήμες γύρω από τα έσοδα της εκπομπής της, τα τελευταία χρόνια της στον ALPHA, αποδεικνύουν πως η εμπορική δυναμική της είναι τέτοια που και τα μισά από όσα λέγονταν στους διαδρόμους να ίσχυαν, τότε μιλούσαμε για τον MVP των ελληνικών πλατό. Ισως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης να απέκτησε έναν τηλεοπτικό «Κώστα Φορτούνη», που μπορεί πια να αναλάβει την αρχηγία της ομάδας του.

Οι μεγάλες προσδοκίες & η επόμενη μέρα

Αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ο τηλεθεατής. Η κακή εκδοχή της φετινής σεζόν με τα ψίχουλα τηλεθέασης να μοιράζονται ανάμεσα σε αδύναμους -ή αποδυναμωμένους- παίκτες μιας Α’ Εθνικής δεν είναι δείγμα καλής τηλεόρασης. Κανένας παρουσιαστής δεν είναι περήφανος για το 9% που έγινε 12% κατακτώντας μια εφήμερη πρωτιά μιας ημέρας. Ως εκ τούτου, η Ελένη Μενεγάκη έρχεται και πιθανότατα να μπορεί να φέρει τη δυναμική των ισχυρών παικτών. Τα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλότερο επίπεδο παραγωγής αλλά και καλύτερες συνθήκες για τους ανθρώπους που σίγουρα θα πάρουν μια μεγάλη ανάσα πριν βάλουν την υπογραφή τους για να συστρατευθούν στο νέο ξεκίνημα της Ελένης Μενεγάκη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, αυτήν τη στιγμή, προσπάθησαν να έχουν στο δυναμικό τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με την Ελένη Μενεγάκη, ώστε να έχουν κάτι από την αίγλη της ίδιας. Φυσικά, τα πραγματικά επιδραστικά πρόσωπα, που έχουν σφραγίδα Μενεγάκη πάνω τους, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού: Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Τάσος Τεργιάκης, η Αση Μπήλιου και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα τέσσερα πρόσωπα είναι σχεδόν σίγουρο πως από την επόμενη μέρα θα βρεθούν σε ένα ευρύ φάσμα φημών που ίσως να τους κάνει καλό, αλλά σίγουρα θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στους σημερινούς εργοδότες τους. Ειδικά αν τα projects στα οποία ανήκουν δεν παίρνουν εξ ορισμού το «πράσινο φως» για την επόμενη σεζόν. Η αρχή έγινε από τη Ναταλία Γερμανού, που ρώτησε ευθέως τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο αν θα βρίσκεται στην εκπομπή της και την επόμενη σεζόν, εν μέσω φημών επιστροφής της καλής του φίλης και επί σειρά ετών στενότερης συνεργάτιδός του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στα γραφεία της Συγγρού από αυτήν την εβδομάδα έχουν μία σταθερά και ένα σημαντικό σημείο αναφοράς: Η Ελένη Μενεγάκη είναι το κορυφαίο πρόσωπο του MEGA.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ελένη Μενεγάκη: Αναζητά νέους συνεργάτες – Ποιον παίκτη του Survivor θέλει [βίντεο]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Αποκάλυψη: Πώς η Ελένη Μενεγάκη έσωσε μια ζωή

Ανδρέας Ντίνης

ΤΥΠΟΣ TV: Οι μεταγραφές ξεκινούν – Χρηστίδου και Μελέτη αλλάζουν στέγη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ελένη Μενεγάκη: Φέρνει τα πάνω κάτω στο Mega – Μετακινείται το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων

Λάμπρος Κατσαρός

Αλλαγές στο Mega για την Ελένη Μενεγάκη!

Tinad

MEGA αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

Μιχάλης Μάρδας

Ελένη Μενεγάκη: Η πρώτη εμφάνισή της μετά την συμφωνία με το Mega [εικόνα]

Tinad

Ελένη Μενεγάκη: Το «έκαψε» στα Μελίσσια λίγο πριν το Πάσχα

Evanthia Karra

Επική ατάκα από 50χρονο σε μπλόκο – «Λύγισε» στον αέρα του Mega η Κατερίνα Παναγοπούλου

Ανδρέας Ντίνης