ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ – Google Ελλάδας: Δωρεάν κατάρτιση σε 1.500 ανέργους – Ποιοι έχουν προβάδισμα

Παγκόσμιο «κραχ» για την Google - «Έπεσαν» YouTube, Gmail και άλλες εφαρμογές της

Newsroom eleftherostypos.gr

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στον β’ κύκλο του δωρεάν εξ αποστάσεως προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων – Ψηφιακό μάρκετινγκ» (Digital Marketing), για 1.500 επιπλέον νέους ανέργους.

Ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Μετά την υπερκάλυψη των 3.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, για τις οποίες υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε έξι ημέρες, ο ΟΑΕΔ και η Google αποφάσισαν από κοινού την άμεση υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου.

Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους άνεργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ που διαθέτουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

75 ώρες κατάρτισης

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης, από τις οποίες 40 ώρες ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης και 35 ώρες σύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από την Google και τον ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό marketing (digital marketing) για ανέργους.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατάρτισης, όπως και οι ωφελούμενοι του πρώτου κύκλου, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας έξι μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Παιδαγωγός στο σωματείο Praksis

Το σωματείο Praksis αναζητεί ένα (1) συνεργάτη για τη θέση του παιδαγωγού στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Praksis – Λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανηλίκους 16 ετών και άνω» (κωδικός θέσης: ΠΔ_ΑΘΗΝΑ).

Απαιτούμενα προσόντα: Πτυχίο Παιδαγωγικών Επιστημών (Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμημάτων Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Τμημάτων Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας, Τμημάτων Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής), ύπαρξη προηγούμενης συναφούς εργασιακής εμπειρίας, βασική γνώση της αγγλικής ή άλλης γλώσσας, βασική γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο παιδαγωγός προσφέρει εντατικά μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στους ανηλίκους, ενδυναμώνοντάς τους να επικοινωνούν χωρίς τη συνδρομή διερμηνέα με τα λοιπά μέλη της ομάδας υποστήριξης, τον επίτροπο και την ευρύτερη κοινότητα.

Οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο του επαγγελματικού του ρόλου, να διατηρεί μια επαγγελματική σχέση με τους ανηλίκους, να μη μοιράζεται τα προσωπικά τους δεδομένα και να μη δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης, να μην αποδέχεται δώρα από τους ανηλίκους ή οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και συνοδευτικής επιστολής ενδιαφέροντος έως 29/10 προς: [email protected]

Κοινωνικός λειτουργός στη ΜΕΤΑδραση

Η ΜΕΤΑδραση προκηρύσσει θέση εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης», με κωδικό ΟΠΣ 5021477.

Απαιτούμενα προσόντα: Απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας (ΑΕΙ/ΤΕΙ) και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τουλάχιστον ένας χρόνος προϋπηρεσίας σε εργασία με παιδιά σχολικής και προεφηβικής ηλικίας ή/και σε κοινοτικές δομές φροντίδας, πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, δυνατότητα εργασίας σε βάρδιες (κυλιόμενο ωράριο πρωινής/απογευματινής βάρδιας).

Οι ενδιαφερόμενες/οι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μέσω e-mail, στο [email protected], έως τις 22/10, με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΔΦ ΑΘΗΝΑΣ».

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) προκηρύσσει μία θέση υποσυντονιστή/στριας Αρχικής Υποδοχής & Διερμηνέων που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στο γραφείο του ΕΣΠ στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων.

Η θέση θα αναφέρεται στον συντονιστή Αρχικής Υποδοχής & Διερμηνέων. Απαραίτητα προσόντα: Απόφοιτος/η Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας, καλή γνώση Η/Υ (επεξεργασία κειμένου και υπολογιστικού φύλλου, γνώση και χρήση Διαδικτύου), βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας, ικανότητα εργασίας σε απαιτητικό περιβάλλον (ρυθμών και εργασιακού φόρτου – τήρηση χρονοδιαγραμμάτων), ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διαχείριση δυσκολιών που συναντά στην καθημερινή εργασία, προηγούμενη εμπειρία στο συντονισμό ομάδας, εμπειρία και εξοικείωση σε διαπολιτισμικά πλαίσια εργασίας (προτίμηση στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή (προαιρετικά) με θέμα: ΥΠΔΙΕ_131020. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 4/11 (Λόγω άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέσης, ενδέχεται η διαδικασία επιλογής να εκκινήσει πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών).

Παράλληλα, ζητείται μια θέση διερμηνέα στη Λέσβο που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος.

Η θέση θα αναφέρεται στους συντονιστές Αρχικής Υποδοχής και Υπηρεσίας Διερμηνείας. Απαραίτητα προσόντα: Βασική γλώσσα φαρσί/νταρί, γλώσσα επικοινωνίας ελληνικά ή/και αγγλικά. Προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας. Βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ. Ευχέρεια στη χρήση της πλατφόρμας του facebook. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31/10. Αίτηση μέσα από τη σελίδα: https://www.gcr.gr/el/emeis-kai-to-ergo-mas/theseis-ergasias-al/cv-form.

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η Honor εξετάζει τη συνεργασία της με την Google

Ανδρέας Ντίνης

«Σφαγή» Αυστραλίας-Google – Απειλές για κλείσιμο της μηχανής αναζήτησης

Evanthia Karra

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Όλες οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Δημήτρης Ντόγκας

ΟΑΕΔ: Ξεκινά πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους – Ποιους αφορά, 3.348 ευρώ οι καθαρές αποδοχές

Δημήτρης Ντόγκας

Το Facebook, τη Google και το Twitter «κατακεραύνωσε» η Σελίνα Γκόμεζ με αφορμή τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο

Μαρίνα Μπενέκου

ΟΑΕΔ: Μέχρι 31 Μαρτίου οι ρυθμίσεις δανείων ΟΕΚ – Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις 36.000 οφειλετών

Δημήτρης Ντόγκας

ΟΑΕΔ: Ανοικτά 7 προγράμματα για 38.600 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Ποιες κατηγορίες ανέργων αφορούν

Δημήτρης Ντόγκας

ΗΠΑ: Εργαζόμενοι της Google ίδρυσαν συνδικάτο!

Tinad

ΟΑΕΔ: Επίδομα 400 ευρώ σε 96.767 μακροχρόνια ανέργους

Δημήτρης Ντόγκας