Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε σοβαρή σηψαιμία που προκλήθηκε από απόστημα στην ιερολαγόνια άρθρωση και σχετίζεται με λοίμωξη στη σπονδυλική στήλη. Ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, που προκάλεσε τον θάνατο του γνωστού ψυχιάτρου, είναι ένα βακτήριο που το έχουμε όλοι στον οργανισμό μας και δεν πρόκειται για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Είναι ένα μικρόβιο το οποίο εξαλείφεται με αντιβίωση.
Ωστόσο, επειδή ο Δημήτρης Σούρας υπέφερε από τη μέση του, έκανε ενέσεις, με συνέπεια το βακτήριο από το τρύπημα της βελόνας να μεταφερθεί στο αίμα του. Ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί κάτι, ούτε είχε εκμυστηρευθεί στους οικείους του (ούτε καν στον γιατρό αδελφό του) κάτι σχετικό. Παραπονιόταν μόνο για τους πόνους στη μέση του και μια ζαλάδα, την οποία απέδιδε στα φάρμακα που έπαιρνε.
Όταν η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται, ο οδηγός του τον πήγε με… τέχνασμα στο νοσοκομείο Metropolitan την περασμένη Τετάρτη, δήθεν ότι επρόκειτο να δώσει κάποια ομιλία. Αμέσως υποβλήθηκε σε εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε μεγάλο απόστημα, σήψη και οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Μπήκε σε θάλαμο και 2-3 ώρες μετά τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε, ενώ τοποθετήθηκε και τεχνητός νεφρός. Ο ψυχίατρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, με ακραία διαταραχή, σε πλήρη σύγχυση και σχεδόν σε κώμα.
Οι γιατροί έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα με επιθετική φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είχε εισχωρήσει ήδη στο αίμα του. Έδωσε μάχη μέχρι και σήμερα, οπότε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Υπόθεση Λυγγερίδη: Τι απαντούν ΠΑΕ Ολυμπιακός και Γιάννης Μώραλης για τη δίωξη
Η συγκινητική ανάρτηση
Σε ανάρτηση του αποχαιρέτησε ο ίδιος όσους τον αγάπησαν αναχωρώντας για το μεγάλο ταξίδι. «Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!!! Απευθύνομαι σε όλους σας που με αγαπήσατε και σας αγάπησα από άκρη σε άκρη! Εγώ έμαθα, μίλησα και έζησα! Σειρά σας! Θα σας ακολουθώ από ψηλά…».
«Πάρε του πατέρα την ευχή και στο βουνό ανέβα. Θα ‘μαστε για πάντα μαζί και στο θάνατο και στη ζωή. Σ’ αγαπάω μπαμπάκα μου, εις το επανιδείν», έγραψε πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του πατέρα της η κόρη του Νίκη με φόντο τη θάλασσα.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Σούρας
Γεννήθηκε το 1952 στον Βόλο, όπου παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή και εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Αμερική). Εργαζόταν ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής τα τελευταία 40 χρόνια, ήταν διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και υπεύθυνος ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προμεταμοσχευτικού ελέγχου. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Μαρούδα και απέκτησαν μαζί μία κόρη, τη Νίκη. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δίσταζε να πει τη γνώμη του για μεγάλα και μικρά κοινωνικά ζητήματα και μέσα από την επιστημονική του ιδιότητα να δίνει λύσεις.