Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Προς απαγόρευση αδειών για τους φαντάρους

Κορωνοϊός: Προς απαγόρευση αδειών για τους φαντάρους

Newsroom eleftherostypos.gr

Ετοιμοπόλεμος είναι ο ελληνικός στρατός για την αντιμετώπιση του κορωνοΐού. Αν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι λίγο περισσότερα από 20, η κατάσταση στα στρατόπεδα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ικανοποιητική, δεδομένου ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα κέντρα εκπαίδευσης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει διευκρινίσει ότι γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, όπως οι θερμομετρήσεις και μέτρα απολύμανσης και καθαρισμού όλων των χώρων. Ο ΥΕΘΑ τονίζει πως στα περίπου 100.000 στελέχη των Ε.Δ., μόνιμους και στρατεύσιμους, έχουν διαπιστωθεί λίγο περισσότερα από 20 κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι με δεδομένο ότι τα στρατόπεδα λειτουργούν κανονικά, αυτός είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός.

Οι ΕΣΣΟ που ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστούν αρχές Μαΐου, θα παρουσιαστούν αρχές Ιουνίου και θα δοθούν στους νεοσύλλεκτους νάιλον συσκευασίες με γάντια, προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικό υγρό και σαπούνι και οδηγίες προφύλαξης κατά του κορωνοϊού. Για την κατάσταση στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων έχει εφαρμοστεί από πολύ νωρίς το μέτρο του εγκλεισμού και έτσι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα εκεί μέχρι στιγμής.

Σχετικά με τις εορταστικές άδειες του προσωπικού για το Πάσχα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η απόφαση είναι να μην δοθούν, αλλά θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα όσο πλησιάζουμε προς αυτές τις ημερομηνίες. Επιπρόσθετα, για τη γενικότερη συνεισφορά των Ε.Δ. στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι έχουν διατεθεί δεκάδες στελέχη των Ε.Δ. σε δομές του υπουργείου Υγείας όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ σημείωσε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ΝΙΜΤΣ όπου -μετά από συμφωνία με το υπουργείο Υγείας- έχει διατεθεί προσωρινά στο ΕΣΥ μία πτέρυγά του για να χρησιμοποιηθεί ως κεντρική δομή στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Παραγωγή αντισηπτικού

Επίσης, στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, ενώ στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο έχει ξεκινήσει η παραγωγή αρχικά 50.000 απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας (με τελικό σύνολο παραγωγής 150.000 τεμάχια).

Προτεινόμενα για εσάς

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου και Κορονοϊός: Πού δεν θα γίνει καθόλου – Η ανησυχία και τα μέτρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκατομμύρια παιδικά εμβόλια «χάθηκαν» λόγω πανδημίας

Leonidas Kallidonis

Μητροπολίτης Μάνης: Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γκάγκα: Έρχονται οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ ενόψει τέταρτου κύματος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι, γρίπη και ιώσεις πιέζουν το ΕΣΥ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παρέλαση με χρονόμετρο και μάσκα – «Βράζει» η Ημαθία με αύξηση κρουσμάτων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Επιστρέφει η καραντίνα στην Ανατολική Ευρώπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση της διασποράς – Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom