Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στο δικαστήριο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί οδηγούνται ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης μετά τη λήξη της τριήμερης αναβολής που ζήτησαν.

Οι Τούρκοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Οι 8 στρατιωτικοί προχθές το βράδυ και υπό άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν από τις Φέρες στην Καβάλα για λόγους ασφαλείας, των ίδιων, αλλά και για να μην βρίσκονται στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Αυτό όμως που δείχνει να τους απασχολεί περισσότερο είναι ο φόβος που έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή για τη ζωή τους και η ανησυχία τους για το πώς οι οικογένειές τους βιώνουν την απουσία τους.

Γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μία αθωωτική απόφαση θα έδινε τη δυνατότητα επιστροφής στην κανονικότητα της ζωής τους πριν από τη σύλληψή τους, καθώς ότι παρά το ότι επιθυμούν διακαώς την αθώωσή τους, η αποφυλάκισή τους είναι ταυτισμένη με τον φόβο που κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει στις αστυνομικές αρχές και τις συνηγόρους τους για την ίδια τους τη ζωή.

Επικοινωνούν τηλεφωνικά καθημερινά με τις οικογένειές τους, τις οποίες προσπαθούν να καθησυχάσουν, διαβεβαιώνοντάς τες ότι είναι ασφαλείς, ότι όλα θα πάνε καλά.

Από την πρώτη τους επικοινωνία μέχρι σήμερα εκτυλίσσεται το θέατρο του παραλόγου σε μία απέλπιδα προσπάθεια εκατέρωθεν εμψύχωσης, αναφέρει άτομο που έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Επιθυμούν και επιδιώκουν την αθώωσή τους, τους τρομάζει όμως η προοπτική της αποφυλάκισής τους, καθώς στα κρατητήρια νιώθουν ασφαλείς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ωστόσο, μία αθωωτική απόφαση σήμερα δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την αποφυλάκισή τους, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα βάσει νόμου να διατάξουν τη διοικητική τους κράτηση έως ότου η υπηρεσία ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες ώρες, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την εκδήλωση απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος και να αιτηθούν πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, θα βρεθούν ενώπιον της δικαστή στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για να αποφασιστεί η τύχη τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Θρίλερ με ελικόπτερο που πήγαινε Κέρκυρα αλλά… προσγειώθηκε σε χωράφι της Κοζάνης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απάντηση στην Τουρκία η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το τελευταίο ραντεβού Μέρκελ-Έρντογαν: Οι εκατέρωθεν ευχαριστίες και οι επικρίσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πόνεσε την Τουρκία η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία – «Τι πίνεις, Δένδια;» και άλλα φαιδρά στον τουρκικό Τύπο

Μαρίνα Μπενέκου

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Κάποιες χώρες αναζητούν ρόλο που ξεπερνά το μπόι τους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ρεκόρ Γκίνες: Αυτή είναι η ψηλότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο

Μαρίνα Μπενέκου

Τουρκία: Βάζει «φωτιά» στο Αιγαίο απειλώντας με έρευνες και γεωτρήσεις παντού – Δείτε τον χάρτη

Λάμπρος Κατσαρός

Πογκρόμ κατά Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων

Kon

Η οργή της Άγκυρας, τα την ορθότητα της εξωτερικής μας πολιτικήςο καλύτερο σημάδι γι

Kon