Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο-σοκ: Βίσονας 900 κιλών επιτίθεται σε 9χρονο κοριτσάκι [βίντεο]

Βίντεο-σοκ: Βίσωνας 900 κιλών επιτίθεται σε 9χρονο κοριτσάκι [βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα κορίτσι 9 ετών κατάφερε να επιβιώσει μετά από μια δυνητικά θανατηφόρα επίθεση από έναν βίσονα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Το Εθνικό Πάρκο συνιστά στους επισκέπτες να μένουν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από όλα τα μεγάλα ζώα που βόσκουν στον φυσικό τους περιβάλλον.

Η στιγμή της επίθεσης: Αγνόησαν την προειδοποίηση και πλησίασαν το άγριο ζώο

Ωστόσο, την Δευτέρα, μια ομάδα περίπου 50 ατόμων αγνόησε την προειδοποίηση, όταν είδαν έναν βίσονα να βόσκει κοντά στο Trail Point Observation.

Ενθουσιασμένοι που μπορούσαν να δουν το ζώο, πλησίασαν τον βίσονα σε απόσταση 1,5 μέτρου όταν ξαφνικά το άγριο ζώο τους επιτέθηκε. Ένα βίντεο κατέγραψε την στιγμή που ο βίσονας επιτέθηκε σε μια ομάδα ατόμων, προτού πετάξει στον αέρα ένα 9χρονο κορίτσι από την Φλόριντα των ΗΠΑ και την ρίξει αρκετά μέτρα μακριά.

Παρά την φρικτή επίθεση από τον βίσονα βάρους 900 κιλών, ευτυχώς το κορίτσι δεν υπέστη σοβαρές βλάβες και αφότου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες της ιατρικής ομάδας του Yellowstone μεταφέρθηκε σε κλινική.

Να σημειωθεί πως τα περιστατικά με επιθέσεις άγριων ζώων δεν είναι σπάνιες. Πρόσφατα, ένας ελέφαντας είχε ποδοπατήσει έναν άνδρα στη Σρι Λάνκα όταν προσπάθησε να το πλησιάσει και να τραβήξει την προσοχή του την ώρα που το ζώο έβοσκε αμέριμνο.