Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Αφαίρεσαν το σκέτο «Μακεδονία» από το περίπτερο τους

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Αφαίρεσαν το σκέτο «Μακεδονία» από το περίπτερο τους

Newsroom eleftherostypos.gr

Με παρέμβαση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Γερμανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά στο περίπτερο της βόρειας γειτονικής μας χώρας ως “Μακεδονία” και αντικαταστάθηκε από το “Βόρεια Μακεδονία”

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο omorfataxidia.gr στην ανάρτηση με τίτλο «Αυτόπτης μάρτυς» περιγράφει ότι το περίπτερο της «Βόρειας Μακεδονίας» στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου η γειτονική χώρα διαφημίζεται ως σκέτη Μακεδονία.

Να σημειώσουμε πως στο επίσημο site της έκθεσης, οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρονται στην γειτονική χώρα ως «Republic Nordmazedonien». Ωστόσο, στα κείμενα που συνοδεύουν τη συμμετοχή της χώρας στην Εκθεση, αυτή αναφέρεται ως «Μacedonia».

Η ανάρτηση σημειώνει:

«Αυτόπτης μάρτυς

Τόπος: Τουριστική έκθεση Βερολίνου (σήμερα)

Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι Σκοπιανοί να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία ή αν αυτή έχει παρέλθει, στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου ωστόσο, παρουσιάζονται ως σκέτο Macedonia.

Αντίθετα οι Γερμανοί διοργανωτές την αναφέρουν στις σημάνσεις τους ως Βόρεια Μακεδονία.
Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία».

Οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρουν τα Σκόπια στην ιστοσελίδα της έκθεσης ως «Republic Nordmazedonien» (σ.σ. Δημοκρατία Βορειομακεδονική) αλλά στην πρόσοψη του περιπτέρου της γειτονικής χώρας , τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless» ξεχωρίζουν πρέπει να προσέξεις πολύ για να ξεχωρίσεις τα ψιλά γράμματα που αναφέρουν «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».

Αυτόπτης μάρτυςΤόπος: Τουριστική έκθεση Βερολίνου (σήμερα)Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι Σκοπιανοί να…

Gepostet von Omorfa Taxidia am Mittwoch, 6. März 2019

Προτεινόμενα για εσάς

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: «Μακεδονία» σκέτο από τους Σκοπιανούς, τρεις Μακεδονίες από τους Ελληνες

Μιχάλης Μάρδας