Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος για συμβιβασμούς δηλώνει ο πρόεδρος του Κοσόβου σε επιστολή του προς τον Τραμπ

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την οποία τον διαβεβαιώνει για την ετοιμότητα του να κάνει συμβιβασμούς ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Σερβία.

«Επιτρέψτε μου να σας προσφέρω προσωπικά εγγυήσεις ότι, ως πρόεδρος του Κοσόβου, είμαι έτοιμος να αποδεχθώ τους απαραίτητους συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη συμφωνία, η οποία θα συμπεριλάβει όλα τα ανοιχτά ζητήματα και θα τερματίσει μια αιώνα σύγκρουση με τη Σερβία “, αναφέρει ο Θάτσι στην επιστολή του προς τον Τραμπ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γραφείου του προέδρου του Κοσόβου. Ο Χάσιμ Θάτσι υπογραμμίζει ότι «η συμφωνία δεν θα είναι βραχυπρόθεσμη αλλά θα είναι μία μόνιμη συμφωνία με την οποία και οι δύο πλευρές θα αποκηρύξουν τη σύγκρουση και χάρη στην οποία το Κόσοβο θα καταστεί μέλος του ΟΗΕ». Ο πρόεδρος του Κοσόβου ευχαριστεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη «γενναιόδωρη προσφορά» να φιλοξενήσει, στον Λευκό Οίκο, την τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Ο Χάσιμ Θάτσι προσκαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτεί το Κόσοβο και να γνωρίσει «τον πιο φιλοαμερικανικό λαό στο κόσμο» όπως λέει χαρακτηριστικά . «Σας καλώ να γίνεται μάρτυρας της κοινής επιτυχίας στην δημιουργία ενός πολυεθνικού Κοσόβου αφοσιωμένου στην ειρήνη, την ελευθερία και την δικαιοσύνη» καταλήγει ό Χάσιμ Θάτσι στην επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιστολή αυτή είναι απαντητική σε εκείνη που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Χάσιμ Θάτσι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 και τον ενεθάρρυνε να κάνει συμβιβασμούς για να λυθεί το ζήτημα του Κοσόβου. Ανάλογη επιστολή είχε στείλει, τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος και στον ομόλογό του της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Οργή Ρωσίας για την δήλωση του Έντι Ράμα για ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τραμπ: Εκτός της λίστας Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς

Μαρίνα Μπενέκου

Ντόναλντ Τραμπ: Συνεργάτες του θα καταθέσουν για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο

Μαρίνα Μπενέκου

Ντόναλντ Τραμπ: Μηνύει την ανιψιά του και τους New York Times για δημοσίευμα

Μαρίνα Μπενέκου

ΗΠΑ: Ποιός θα είναι ο αντι-Πάιατ

Λάμπρος Κατσαρός

Τραμπ προς αρνητές ψηφοφόρους του: «Να κάνετε το εμβόλιο, είναι ΟΚ»

Μαρίνα Μπενέκου

Τραμπ: Ομαδική αγωγή κατά Facebook, Twitter, Google

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρούντι Τζουλιάνι: Ανακαλείται η δικηγορική του άδεια εξαιτίας της εκστρατείας του υπέρ Τραμπ

Μαρίνα Μπενέκου

Ο Τραμπ δεν φεύγει από το μυαλό του Μπάιντεν – Η γκάφα που έγινε viral

Ελεύθερος Τύπος Newsroom