Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος για συμβιβασμούς δηλώνει ο πρόεδρος του Κοσόβου σε επιστολή του προς τον Τραμπ

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την οποία τον διαβεβαιώνει για την ετοιμότητα του να κάνει συμβιβασμούς ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Σερβία.

«Επιτρέψτε μου να σας προσφέρω προσωπικά εγγυήσεις ότι, ως πρόεδρος του Κοσόβου, είμαι έτοιμος να αποδεχθώ τους απαραίτητους συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη συμφωνία, η οποία θα συμπεριλάβει όλα τα ανοιχτά ζητήματα και θα τερματίσει μια αιώνα σύγκρουση με τη Σερβία “, αναφέρει ο Θάτσι στην επιστολή του προς τον Τραμπ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του γραφείου του προέδρου του Κοσόβου. Ο Χάσιμ Θάτσι υπογραμμίζει ότι «η συμφωνία δεν θα είναι βραχυπρόθεσμη αλλά θα είναι μία μόνιμη συμφωνία με την οποία και οι δύο πλευρές θα αποκηρύξουν τη σύγκρουση και χάρη στην οποία το Κόσοβο θα καταστεί μέλος του ΟΗΕ». Ο πρόεδρος του Κοσόβου ευχαριστεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη «γενναιόδωρη προσφορά» να φιλοξενήσει, στον Λευκό Οίκο, την τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Ο Χάσιμ Θάτσι προσκαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτεί το Κόσοβο και να γνωρίσει «τον πιο φιλοαμερικανικό λαό στο κόσμο» όπως λέει χαρακτηριστικά . «Σας καλώ να γίνεται μάρτυρας της κοινής επιτυχίας στην δημιουργία ενός πολυεθνικού Κοσόβου αφοσιωμένου στην ειρήνη, την ελευθερία και την δικαιοσύνη» καταλήγει ό Χάσιμ Θάτσι στην επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιστολή αυτή είναι απαντητική σε εκείνη που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Χάσιμ Θάτσι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 και τον ενεθάρρυνε να κάνει συμβιβασμούς για να λυθεί το ζήτημα του Κοσόβου. Ανάλογη επιστολή είχε στείλει, τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος και στον ομόλογό του της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Αγία Σοφία: Ο Πάπας πονάει και οι Τραμπ-Πούτιν δεν βγάζουν άχνα!

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Αυτό είναι είδηση:Ο Τραμπ φόρεσε μάσκα δημόσια για πρώτη φορά [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Τραμπ: Η ανιψιά του τον «στολίζει» κανονικά

Μιχάλης Μάρδας

Ο Τραμπ απειλεί με απέλαση τους φοιτητές και Χάρβαρντ, ΜΙΤ του κάνουν μήνυση

Evanthia Karra

Έτοιμος να γίνει «ροζ» ο Λευκός Οίκος – Μετά τον Kanye West και η Paris Hilton «υποψήφια» για πρόεδρος

Ανδρέας Ντίνης

Ο Τραμπ απειλεί να απελάσει ξένους φοιτητές λόγω κορωνοϊού

Μιχάλης Μάρδας

Ο Τραμπ «ξαναχτύπησε»: Το 99% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα»

Μιχάλης Μάρδας

«Σε άλλο πλανήτη» ο Τραμπ – Πανηγυρίζει για την αύξηση της απασχόλησης τον Ιούνιο

Evanthia Karra

HΠΑ-Γερμανία: Μια κόντρα με μέλλον

Kon