ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επαφές Καϋμενάκη – Μπάκου με το fund της Farallon, στο προσκήνιο ο Λ. Μπόμπολας

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Στην τελική ευθεία των συνεννόησης με το αμερικανικό επενδυτικό fund της Farallon βρίσκονται οι Ελληνες εφοπλιστές κ.κ. Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος με στόχο τη συμμετοχή τους στη μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Παράλληλα δρομολογείται και η συμφωνία μεταξύ της ολλανδικής Reggenborgh Invest και των αδελφών Καλλιτσάντση, αλλά και του αμερικανικού fund Farallon, που είχε παράσχει το 2018 χρηματοδότηση στους νυν επικεφαλής του εισηγμένου ομίλου.

Η συμφωνία, της οποίας η ακριβής αρχιτεκτονική παραμένει άγνωστη, φέρεται να περιλαμβάνει την απόκτηση από την Reggenborgh του 27,3% του ποσοστού των Δημήτριου και Αναστάσιου Καλλιτσάντση, που έχει ενεχυριαστεί από τη Farallon, έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ. Εάν ληφθεί υπόψη ότι η Reggenborgh ελέγχει στην Ελλάκτωρ το 5,4%, τότε το συνολικό ποσοστό της θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 32,7%, χαμηλότερο από την καταστατική πλειοψηφία.

Σε αυτή την περίπτωση, το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει τη μη ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) για το 12,5% που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ. Και κατ’ επέκταση, ενδυναμώνεται το σενάριο που θέλει τον κ. Μπόμπολα να αποκτά εκ νέου ενεργό ρόλο στον όμιλο.

Πάντως, το δίδυμο των Ελλήνων εφοπλιστών που κινείται αυτόνομα φέρεται να έχει την εμπιστοσύνη των τραπεζών. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιχειρηματικών κύκλων, τους δίνει σαφές προβάδισμα σε σχέση με άλλους δυνητικούς παίκτες.

Ενα ακόμη ενισχυτικό στοιχείο της πρωτοβουλίας Καϋμενάκη – Μπάκου λέγεται ότι είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα ήθελε τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας του κατασκευαστικού ομίλου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που θα δρομολογήσει τις σχετικές εξελίξεις αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΕΓΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι σημαντικότεροι διεθνείς proxy advisors ISS και Glass Lewis συνιστούν ψήφο κατά του συνόλου των προτάσεων της Reggeborgh

Tinad

Κλυδωνισμοί

Tinad

Σκληρό πόκερ για Ελλάκτωρ: «Αντίπαλον δέος» για τους Ολλανδούς, Καϋμενάκης και Μπάκος με το 25% των μετοχών

Δημήτρης Ντόγκας

Ελλάκτωρ: Ανησυχία για το σχέδιο του ολλανδικού fund

Tinad

Στο μικροσκόπιο…

Μιχάλης Μάρδας

Καλλιτσάντσης: Η Διοίκησή μας κατέστησε εφικτή την επιστροφή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην ανάπτυξη

Tinad

Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ «τρέχει» επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία και μπαίνει στις τηλεπικοινωνίες

Δημήτρης Ντόγκας

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάκτωρ – Καϋμενάκης και Μπάκος απέκτησαν το 5% των μετοχών

Δημήτρης Ντόγκας

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ μπαίνουν δυο Έλληνες εφοπλιστές

Tinad