ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Εναρξη Λυκείου για το «Ευρωπαϊκό Πρότυπο»

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας του εκπαιδευτικού οργανισμού και πέντε έτη λειτουργίας του Γυμνασίου, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» (Ροδοπόλεως 28, Ελληνικό, www.eps.edu.gr, 2109618626) ανακοίνωσε την έναρξη  λειτουργίας του Λυκείου από την επόμενη σχολική χρονιά, φέτος τον Σεπτέμβριο.

Η επίσημη έναρξη του Λυκείου σηματοδοτεί για το «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» την ανανέωση της εκπαιδευτικής ευθύνης του ανθρώπινου δυναμικού του. Ένα «οικογενειακό» σχολείο επεκτείνεται, διατηρώντας ακέραιες τις βασικές αρχές λειτουργίας του: Θετική αυτοεικόνα, αποποινικοποίηση του λάθους, εξατομικευμένη διδασκαλία, διαφορετικότητα, πνεύμα ομαδικότητας.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Με τις παραπάνω αρχές το «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» στοχεύει στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και στην ενεργητική συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία με μια εκπαιδευτική μέθοδο που περιλαμβάνει σπειροειδή διάταξη διδακτέας ύλης με διαρκή επανάληψη και χτίσιμο δεξιοτήτων πάνω στην προυπάρχουσα γνώση.

Παράλληλα, στο θα δημιουργηθούν απογευματινά τμήματα, σε ένα πλαισιωμένο πρόγραμμα, με απώτερο σκοπό την καθοδήγηση των μαθητών/τριών εβδομάδα προς εβδομάδα στον στόχο τους και εκπαιδευτική αξιολόγηση που είναι συνυφασμένη με τη βελτίωση.

Η αξιολόγηση θα κινηθεί σε μια διαφορετική και σύγχρονη λογική: ετεροαξιολόγηση, εναλλακτική αξιολόγηση, κατάρτιση προσωπικού φακέλου εργασιών για κάθε μαθητή, συμβουλευτικές συναντήσεις μαθητή/γονέων –  εκπαιδευτικού, αυτοαξιολόγηση – αυτοδιόρθωση.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες τηλεκπαίδευσης της φετινής σχολικής χρονιάς το «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» λειτούργησε άριστα με σύγχρονα εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ανανέωσε την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας το Microsoft 365: ένα εργαλείο ενοποιημένο με τις οικείες εφαρμογές του Microsoft Office, το οποίο παρείχε στην ομάδα μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού ένα δυναμικό βοηθητικό μέσο, ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους πιο εύκολα και να καταφέρουν περισσότερα.

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η ρητορική και η βιωματική μάθηση ως εργαλείο της σύγχρονης εκπαίδευσης

admin