ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Goodyear εισέρχεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Γερμανίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Την επόμενη χρονιά, η μάρκα ελαστικών πρόκειται να δομήσει μία μακρά και επιτυχημένη ιστορία. Στο Nürburgring-Nordschleife, η Goodyear θα εξοπλίσει αρκετές ομάδες στο Πρωτάθλημα VLN Endurance και στον αγώνα 24h.

Τα αγωνιστικά ελαστικά της μάρκας με τη μακρά ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και στις δύο αγωνιστικές σειρές series DMV GT και Touring Car Cup (DMV GTC) όπως επίσης και στο DMV National Endurance Series 500 (DMV NES 500).

Η απόφαση αυτή σκοπεύει να ενδυναμώσει το brand της Goodyear στους αγώνες motorsport και στη κατηγορία υπερ-υψηλών επιδόσεων (UUHP). Το 2019, η Goodyear επέστρεψε σε αυτή τη κατηγορία με το λανσάρισμα των ελαστικών δρόμου Eagle F1 SuperSport, γιορτάζοντας την επιτυχημένη επιστροφή της στον Ευρωπαϊκό και τον Παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά την είσοδο της Goodyear στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Endurance (WEC), η ανάμειξη της στο τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενδυναμώθηκε περαιτέρω από τις ανακοινώσεις αναφορικά με τις συνεργασίες της με το European Le Mans Series (ELMS) και το Βρετανικό Πρωτάθλημα Touring Car (BTCC).

«Όταν η Goodyear εισέλθει στην Γερμανία, θα επικεντρωθεί στους αγώνες GT και touring car», αναφέρει ο Alexander Kühn, Motosport Product Manager EMEA. «Προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών ελαστικών στο θρυλικό Nordschleife και ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με τις αγωνιστικές ομάδες. Η Goodyear έχει ήδη αναπτύξει μια νέα σειρά ελαστικών για το ‘’Le Mans prototypes’’ στα κέντρα καινοτομίας στην Χάναου, στο Colmar – Berg και στο Λουξεμβούργο και την νέα χρονιά θα διευρύνει την προϊοντική γκάμα των ελαστικών της στον γερμανικό και ευρωπαϊκό μηχανοκίνητο αθλητισμό με το λανσάρισμα νέων προϊόντων.»

Στο Nürburgring, τόσο στο Πρωτάθλημα VLN Endurance όσο και στον αγώνα 24h η Goodyear πρόκειται να υποστηρίξει τη συμμετοχή πολλών ομάδων. Την ίδια στιγμή οι συμμετέχοντες στο BMW M24Oi Racing Cup όπως επίσης και οι αρχάριοι της κατηγορίας TCR θα διαγωνισθούν στο «Green Hell» αποκλειστικά με ελαστικά Goodyear. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες και στις δύο αγωνιστικές σειρές DMV GTC και DMV NES 500 θα αγωνιστούν με τα αγωνιστικά και GT αυτοκίνητα τους που θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με αγωνιστικά ελαστικά Goodyear.

H Goodyear έχει μια πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκτός από τις 14 νίκες στο Le Mans 24 Hour, τα ελαστικά της Goodyear έχουν κερδίσει 368 αγώνες Formula 1 Grand Prix – ένα αήττητο ρεκόρ.

Προτεινόμενα για εσάς

Η Goodyear λανσάρει την εφαρμογή Fleet Tracker

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Going virtual: η Goodyear στους εικονικούς αγώνες ταχύτητας

Το Goodyear “BLIMP” επιστρέφει μετά από 10 χρόνια

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η Goodyear επενδύει στην κινητικότητα του μέλλοντος ιδρύοντας fund επιχειρηματικών κεφαλαίων

Σωτήρης Παπαδήμας

H Goodyear στο επερχόμενο Rally Dakar

Η ιστορία του ελαστικού Goodyear πίσω από την ταινία Le Mans ’66

Goodyear Eagle F1 SuperSport RS: Custom ελαστικά για τις Porsche 911 GT2 RS και GT3 RS

Η Goodyear δίνει έμφαση στην δέσμευσή της στην εταιρική υπευθυνότητα

Η Goodyear βραβεύτηκε από την General Motors και τη Ford