Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Την επόμενη βδομάδα η απόφαση της Renault για την συγχώνευση με την FCA

Newsroom eleftherostypos.gr

Μέσα στις επόμενες μέρες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Renault θα συναντηθούν ανεπίσημα ώστε να έχουν αποφασίσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα, το αν θέλουν να συζητήσουν περαιτέρω την πιθανότητα συγχώνευσης με την FCA.

Αν η Γαλλική εταιρεία αποφασίσει να συνεχίσει, είναι πιθανόν να υπογράψει ένα μη-δεσμευτικό συμφωνητικό με την FCA, για να προχωρήσει με τις προτάσεις της για την συγχώνευση.

Η FCA πρότεινε επισήμως μία συγχώνευση 50-50 με την Renault την Δευτέρα, με μια ολλανδική εταιρεία χαρτοφυλακίου να διαχειρίζεται τη διαδικασία και θα παρέχει επίσης ποσοστό 14,5% στην Exor, την εισηγμένη εταιρεία χαρτοφυλακίου που ανήκει στην οικογένεια Agnelli / Elkann.

Σε ανακοίνωση σχετικά με την συγχώνευση, η Fiat Chrysler είπε πως η συγχώνευση των δύο ομίλων θα δημιουργούσε τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινήτων στον κόσμο, με σχεδόν 9 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων ετησίως.

“Συνδυάζοντας τις επιχειρήσεις μας θα μας έδινε απίστευτη δύναμη. Ο συνδυασμός θα δημιουργούσε μία μάρκα που η γκάμα της καλύπτει πλήρως κάθε σημείο της αγοράς, με τις πολυτελείς/premium μάρκες όπως η Maserati και η Alfa Romeo, τις προσιτές μάρκες όπως η Dacia και η Lada και τις διάσημες Fiat, Renault, Jeep και Ram.”

Από την πλευρά της, η Renault δημοσίευσε μία σύντομη δήλωση, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει αυτή η πρόταση.

“Μετά από μία προσεκτική ανάγνωση των όρων για την φιλική συγχώνευση με την FCA, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μελετήσει με ενδιαφέρον την ευκαιρία μιας τέτοιας συνένωσης επιχειρήσεων, ανακουφίζοντας το αποτύπωμα παραγωγής του Groupe Renault και δημιουργώντας πρόσθετη αξία για τη Συμμαχία.”

Προτεινόμενα για εσάς

Ford Fiesta v VW Polo v Renault Clio: Τρία supermini διαφορετικής «ιδεολογίας»

Kon

Renault Clio 1.0 TCe LPG: Με διπλό καύσιμο

Kon

Renault Captur: Οδηγούμε το αυτοκίνητο της χρονιάς 2021

Kon

Η Renault παρουσιάζει τα All-new KANGOO και EXPRESS

Kon

Volkswagen Golf εναντίον Renault Megane: η μάχη των hatchback

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το υβριδικό Renault Clio e-Tech

Kon

Ζωηρό και οικονομικό: Δοκιμάζουμε το πετρελαιοκίνητο Renault Clio

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Συγκριτική δοκιμή Volkswagen T-Roc, Hyundai KONA, Ford Puma, Renault Captur: «Η τάξη του 2020»

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Μειώθηκαν κατά 18,9% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Αύγουστο

Kon