Ελεύθερος Τύπος
AUTO & MOTO - Powered by QUATTRORUOTE

Enyaq: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Skoda

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Η Skoda αποκαλύπτει το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της: Enyaq. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της Skoda βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η Skoda δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε”, το οποίο σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q”, που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της τσεχικής φίρμας. Με το Enyaq, μετά τα Citigo e iV και Superb iV, η Skoda κάνει το 2020 ακόμα ένα άλμα προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το όνομα του νέου Skoda Enyaq προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει «πηγή ζωής». Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει «ουσία», «πνεύμα» ή «αρχή». Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV, που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το Enya είναι αυθεντικό, με έντονη προσωπικότητα και εύηχη προφορά, που ταιριάζει απόλυτα με την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία της μάρκας.

Το Enyaq ακολουθεί τη γνωστή ονοματολογία των SUV της Skoda. Όπως τα ονόματα των SUV Kodiaq, Karoq και Kamiq, που προέρχονται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στα βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, η Skoda παντρεύει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB με την ιρλανδική γλώσσα.

Το Skoda Enyaq συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα, που θα κυκλοφορήσουν από την εταιρεία μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα, που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, η Skoda αναμένει ότι το 2025 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα plug-in υβριδικά θα αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως.

Προτεινόμενα για εσάς

Η νέα Skoda Octavia κέρδισε το  βραβείο Red Dot

Οδηγίες απολύμανσης αυτοκινήτου εν καιρώ πανδημίας

Δυναμικά η Skoda στη WRC3 και στο Ράλι Σουηδίας

Σωτήρης Παπαδήμας

Νέα κάθετη μονάδα Skoda στην Αγία Παρασκευή

Σωτήρης Παπαδήμας

Πρώτα σκίτσα της νέας Skoda Octavia RS iV

Σωτήρης Παπαδήμας

Με Skoda Fabia Rally2 evo στη WRC3 o Oliver Solberg

admin

To ηλεκτροκίνητο Skoda CITIGOe iV φτάνει στην ελληνική αγορά με τιμές από 19.800 €

admin

Ασφαλής οδήγηση το χειμώνα – Συμβουλές από τον παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι Jan Kopecky

Η Skoda πολυνίκης σε WRC 2 Pro και WRC 2 το 2019