ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
SPORTS

Oλυμπιακοι Αγώνες: Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής ζήτησε συγγνώμη για τα σεξιστικά σχόλια αλλά δεν παραιτείται

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο Γιοσίρο Μόρι ζήτησε συγγνώμη για τα σεξιστικά του σχόλια σχετικά με τις γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί.

Το hashtag “Μόρι, παρακαλώ παραιτήσου” ήταν δημοφιλές στο Twitter στην Ιαπωνία και ορισμένοι χρήστες στην πλατφόρμα κάλεσαν τους χορηγούς να πιέσουν την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο να απομακρυνθεί ο Μόρι από τη θέση του.

Ο 83χρονος Μόρι, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, αναγνώρισε ότι τα σχόλιά του ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των γυναικών μιλούσαν πάρα πολύ ήταν «ακατάλληλα» και ενάντια στο Ολυμπιακό πνεύμα.

Ο Μόρι κατηγόρησε τις διευθύντριες της επιτροπής για… πολυλογία, την οποία χαρακτήρισε «ενοχλητική», σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, Asahi Shimbun.

Τα σχόλια του μάλιστα, έγιναν δεκτά με γέλιο, σε συνάντηση των μελών της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως ανέφερε η Asahi.

«Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό», δήλωσε ο Μόρι, προσθέτοντας: «Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Το διοικητικό συμβούλιο της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απαρτίζεται από 25 μέλη, εκ των οποίων τα πέντε είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον κώδικα διακυβέρνησης της επιτροπής, που ιδρύθηκε το 2019, αυτός θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι θέσεις του διοικητικού συμβουλίου θα καλύπτονται από γυναίκες στο 40%.

Σε απάντηση σε αυτά τα σχόλια, ο Ιάπωνας κωμικός, Ατσούσι Ταμούρα, ο οποίος έχει οριστεί λαμπαδηδρόμος, δήλωσε ότι θα αρνηθεί τη συμμετοχή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις 

O Παναθηναϊκός παρουσίασε το λογότυπο του «Έτους Γουέμπλεϊ»

Προτεινόμενα για εσάς

Γιόχαν Μπλέικ: Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης δεν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ακόμα και αν χάσει το Τόκιο

Δημήτρης Ντόγκας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες θέλουν γυναίκα στη θέση του Μόρι – Φαβορί η Σέικο Χασιμότο

Δημήτρης Ντόγκας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραιτήθηκε τελικά για τα σεξιστικά σχόλια ο Γιοσίρο Μόρι

Δημήτρης Ντόγκας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραιτείται ο Μόρι για τα σεξιστικά σχόλια

Δημήτρης Ντόγκας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Ιαπωνία έξι στους 10 ζητούν παραίτηση του Μόρι για τα σεξιστικά σχόλια – Έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής

Δημήτρης Ντόγκας

Αποστολή Νοτίου Σουδάν: Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων την έχει εγκλωβίσει 1,5 χρόνο στην Ιαπωνία

Δημήτρης Ντόγκας

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Στον αέρα» λόγω κορωνοϊού η πρώτη δοκιμαστική διοργάνωση

Δημήτρης Ντόγκας

Εθνική πόλο γυναικών: Έτοιμη να σφραγίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 12 χρόνια

Δημήτρης Ντόγκας

Πρόεδρος ΔΟΕ για Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν υπάρχει Plan Β, πιστεύουμε ότι θα αρχίσουν 23 Ιουλίου»

Δημήτρης Ντόγκας