Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη του ΙΣΤΑΜΕ για μη καταβολή δεδουλευμένων

«Καμπανάκι» Μόσιαλου για την παρουσία πιστών στις λειτουργίες - «Μην παίρνετε αψήφιστα τις οδηγίες των επιστημόνων»

Ειδικός Συνεργάτης

Τελεσίδικα καταδικάστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενη, με το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να τον καταδικάζει σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε εξαιτίας της θητείας του στη θέση του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, με τον ίδιο να προσπαθεί να απεμπλακεί εδώ και αρκετά χρόνια από τα προβλήματα που του έχει φέρει η θητεία του στη ΜΚΟ του ΠΑΣΟΚ, «δείχνοντας» ως υπαίτιο και υπεύθυνο για τα όποια χρέη και προβλήματα τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, μεγαλομέτοχο της ΜΚΟ και πρώην υπεύθυνο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και απιστία σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος.

Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ απούσα ήταν και η μηνύτρια, η οποία όμως απέστειλε έγγραφη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι δεν ευθύνεται ο Ηλίας Μόσιαλος για τις απλήρωτες αποδοχές της.

«Θέλω να δηλώσω ότι εργαζόμουν ως υπάλληλος στο Ινστιτούτο από το 2000 ως το 2012 και ουδέποτε απευθύνθηκα στον κ. Μόσιαλο για να θέσω υπόψη του την εκκρεμότητα. Είχα ενημερώσει και οχλήσει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Ιωάννη Κρίκο.Έγινε δεκτή η αγωγή μου ότι μου οφείλεται ποσό ύψους 9.000 ευρώ. Φρονώ ότι ο κ. Μόσιαλος δεν έφερε υπαιτιότητα και δεν υπήρχε δόλια προαίρεση και δεν επιθυμώ την ποινική του τιμωρία», ανέφερε στη δήλωσή της.

Η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει ότι την ευθύνη για όσα συνέβησαν φέρει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με το δικηγόρο του πρώτου να εξηγεί στο δικαστήριο ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση στον κ. Σπυρόπουλο, ζητώντας του εξηγήσεις. «Γιατί δέχθηκε να είναι τυπικά εκπρόσωπος; Να γίνει ένας αχυράνθρωπος;

Είναι πανεπιστημιακός, ακαδημαϊκός, δεν είναι μέσος άνθρωπος» σχολίασε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του και την απόρριψη του ισχυρισμού περί μη υπάρξεως δόλου, καθώς «από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2012 δεν πλήρωσε δεδουλευμένες αποδοχές και δεν επικαλείται κάποια οικονομική δυσπραγία».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Προτεινόμενα για εσάς

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Το «παράδοξο» του ΓΑΠ, οι «αλλαγές» και ο φόβος της διάσπασης

Kon

Φώφη Γεννηματά για τα 40 χρόνια από τη νίκη ΠΑΣΟΚ: Ο λαός πίστεψε στην αλλαγή

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε τρεις νεαρούς για τα επεισόδια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος προειδοποιεί – «Αυτοί είναι οι κίνδυνοι από τις ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι» [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Ως αμοιβάς…

Kon

Μόσιαλος: Κάποιοι παραμυθιάζουν ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν άμεση λύση για τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μαρόκο: 20 χρόνια φυλακής για 11 άνδρες που απήγαγαν και βίασαν έφηβη

Μαρίνα Μπενέκου

Μόσιαλος: Τρολάρει αρνητές και αντιεμβολιαστές με το νέο iPhone 13

Ελεύθερος Τύπος Newsroom