Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέσεις ηθικής από Τσίπρα στους γυρολόγους που θα στηρίξουν την κυβέρνηση-κουρελού

Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Θα ψηφίσουμε τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Την επιδαψίλευση δαφνών… στους βουλευτές που θα απαρνηθούν σήμερα τα μεσάνυχτα, κατά την ονομαστική ψηφοφορία, τα κόμματα με τα οποία εκλέχθηκαν και θα τον διατηρήσουν με την ψήφο τους να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα πρωθυπουργός έδωσε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Απέδωσε δόξες και τιμές προσωπικά στον Πάνο Καμμένο, που τέσσερα χρόνια σχεδόν του έδωσε τα κλειδιά του Μαξίμου… ενώ στο τέλος, ως άλλος «Μπαμπινιώτης», φιλοδόξησε να γράψει μια νέα, βολική για αυτόν, ερμηνεία, δίπλα στον όρο «αποστασία».

Η αγωνιώδης προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δώσει μια «ανάσα» στους 5 βουλευτές που διέγραψαν τις ιδεολογικές τους αρχές για μια καρέκλα ή για την προσδοκία μιας επανεκλογής τους φάνηκε όταν έφτασε στο σημείο να πει ότι «αποστάτες», είναι αυτοί που αποχωρούν από μια πλειοψηφία για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης. Και όχι το αντίθετο! Μια καινοφανής, εξήγηση, που προφανώς στη λογική της Αριστερής ηθικής του Αλέξη Τσίπρα η αποστασία δεν έχει να κάνει με την απομάκρυνση κάποιου από τις θέσεις που εξέφραζε και ψήφιζε αλλά από το εάν αυτές οι μετακινήσεις τον βολεύουν ή όχι εκείνη τη στιγμή.

Η αμήχανη στάση στο θέμα του πρωθυπουργού ήταν τόσο έκδηλη που αντί για τις δικές του αρχές και αξίες γύρω από τους «γυρολόγους» της πολιτικής, θέλησε να βρει διέξοδο σε μια επίθεση στη Ν.Δ. και προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς του ότι «εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο…». Και επειδή η ιστορία έχει γράψει τη δική της ιστορία σε αυτό το κεφάλαιο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να εξομοιώσει τις προσχωρήσεις βουλευτών από άλλα κόμματα προς τη Ν.Δ. με αυτές που γίνονται αυτές τις ημέρες για τη σωτηρία του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Χαρακτηριστικά είπε: «Εσείς το τελευταίο διάστημα έχετε εγγράψει στη Κοινοβουλευτική σας Ομάδα τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα. Τρεις βουλευτές από το Ποτάμι και έναν από την Ενωση Κεντρώων. Δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά και να θέτετε ζητήματα πολιτικής ηθικής».

Το μόνο βέβαια που δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι οι τέσσερις αυτοί βουλευτές όχι μόνο διαφώνησαν με τα κόμματά τους, έμειναν αρκετό διάστημα πρώτα ως ανεξάρτητοι και μετά άνοιξε η πόρτα της Ν.Δ., αλλά και ότι όλοι τους ανήκαν σε κόμμα της αντιπολίτευσης και αποφάσισαν να συνεργαστούν με ένα κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και όχι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να βρεθούν στις καρέκλες του Υπουργικού Συμβουλίου!

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το πόσο θερμά λόγια είχε χθες ο πρωθυπουργός για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. που τον κράτησαν στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Οι ΑΝ.ΕΛ., είπε, «στήριξαν και συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύνταξης μιας κοινωνίας» αλλά όπως υποκριτικά είπε «έμελλε όμως οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές να παράξουν κάποια στιγμή τα αποτελέσματά τους. Δεν ήταν αναπόφευκτο αλλά έτσι έγινε…».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Μπρα ντε φερ για τη… στρόφιγγα της χρηματοδότησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom