ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Μας περιμένουν πολύ δύσκολες ώρες

Στην εκτίμηση ότι «την Ελλάδα περιμένουν πολύ δυσκολότερες ώρες από αυτές τις οποίες έχουμε ζήσει» προβαίνει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ημερησία.

«Τα μηνύματα για την πραγματική οικονομία είναι δυστυχώς εξαιρετικά δυσάρεστα. Και διότι δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα και διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πολεμάει την επιχειρηματικότητα όπου την βρει, σε όλα τα επίπεδα. Η επιλογή της υπερφορολόγησης η οποία είναι κλασσική επιλογή της αριστεράς έχει εξοντώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις» υποστήριξε.

Για την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε ότι «πρόκειται για μια πρόταση ρεαλιστική και αναπτυξιακή που θα φέρει ξανά την ελπίδα και θα δείξει τον καινούριο δρόμο για την Ελλάδα. Ένα δρόμο ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με τα περίφημα ψέματα «της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι «η δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, δείχνει πόσο μετρημένες και σοβαρές είναι οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στη διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «θα καταλήξει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση» και ότι «η μισή κυβέρνηση εύχεται το Συμβούλιο Επικρατείας να τους βγάλει από την δύσκολη θέση ακυρώνοντας τον διαγωνισμό για λόγους αντισυνταγματικότητας».

Για τις ευρωπαϊκές φωνές που μιλούν για επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι διακρίνει μία αλλαγή στάσης της Ευρώπης, η οποία την ανησυχεί πάρα πολύ και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει αυτή τη στιγμή να θέσει το μεταναστευτικό ως πρώτο θέμα στις προτεραιότητές του διότι τυχόν καθυστερήσεις μπορούν να έχουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Εκκλησίες το Πάσχα: Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τα μέτρα – Ποια τα σενάρια

Μιχάλης Μάρδας

Ελληνοτουρκικά: Ο Ε.Τ. αποκαλύπτει το παρασκήνιο πριν από τη «σύγκρουση της Άγκυρας»

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης από Κόρινθο: Με ταχύτητα και δικαιοσύνη οι αποζημιώσεις για τον παγετό

Ανδρέας Ντίνης

Δένδιας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Τα έργα στη Διώρυγα έναυσμα για τη συνολικότερη αναβάθμιση της περιοχής

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης-Κλούγκε: Το νέο γραφείο του ΠΟΥ θα αναδείξει την Ελλάδα ως διαμορφωτή πολιτικών υγείας

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για ένταξη Κτηματολογίου στο gov.gr: Ισχυρό βήμα σε ένα ψηφιακό οικοδόμημα

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης-Δένδιας στο Μαξίμου – Πλήρης ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ισχυρό λιμενικό σημαίνει και ισχυρή Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας