ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Μας περιμένουν πολύ δύσκολες ώρες

Στην εκτίμηση ότι «την Ελλάδα περιμένουν πολύ δυσκολότερες ώρες από αυτές τις οποίες έχουμε ζήσει» προβαίνει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ημερησία.

«Τα μηνύματα για την πραγματική οικονομία είναι δυστυχώς εξαιρετικά δυσάρεστα. Και διότι δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα και διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πολεμάει την επιχειρηματικότητα όπου την βρει, σε όλα τα επίπεδα. Η επιλογή της υπερφορολόγησης η οποία είναι κλασσική επιλογή της αριστεράς έχει εξοντώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις» υποστήριξε.

Για την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε ότι «πρόκειται για μια πρόταση ρεαλιστική και αναπτυξιακή που θα φέρει ξανά την ελπίδα και θα δείξει τον καινούριο δρόμο για την Ελλάδα. Ένα δρόμο ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με τα περίφημα ψέματα «της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι «η δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, δείχνει πόσο μετρημένες και σοβαρές είναι οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στη διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «θα καταλήξει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση» και ότι «η μισή κυβέρνηση εύχεται το Συμβούλιο Επικρατείας να τους βγάλει από την δύσκολη θέση ακυρώνοντας τον διαγωνισμό για λόγους αντισυνταγματικότητας».

Για τις ευρωπαϊκές φωνές που μιλούν για επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι διακρίνει μία αλλαγή στάσης της Ευρώπης, η οποία την ανησυχεί πάρα πολύ και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει αυτή τη στιγμή να θέσει το μεταναστευτικό ως πρώτο θέμα στις προτεραιότητές του διότι τυχόν καθυστερήσεις μπορούν να έχουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Γιορτή της Μητέρας: Το ξεχωριστό μήνυμα Μπακογιάνη στη μητέρα του

Γιορτή της Μητέρας: Με μια φωτογραφία o Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται «χρόνια πολλά» στη σύζυγό του και σε «όλες τις μαμάδες»

Tinad

ΝΔ: Δεν αρέσει καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το τέλος της πανδημίας έρχεται όλο και πιο κοντά

Tinad

Ανασχηματισμός: Πότε τον προγραμματίζει ο Μητσοτάκης, τι σηματοδοτεί

Μιχάλης Μάρδας

ΝΔ: Αυτό που για όλο τον κόσμο είναι μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία

Evanthia Karra

Μητσοτάκης: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης

Evanthia Karra

Μητσοτάκης: Η ανάκαμψη που έρχεται, πρέπει να έχει περισσότερες και καλύτερες δουλειές και λιγότερες ανισότητες

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, το πράσινο πιστοποιητικό και οι πατέντες εμβολίων

Λάμπρος Κατσαρός

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία τη χώρα