ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ριφιφί στο Ψυχικό: Η πούδρα στη θυρίδα έδειξε τον ύποπτο – Προσωρινά κρατούμενος ο 58χρονος

ριφιφί στο Ψυχικό

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Σε ισχυρό ενοχοποιητικό στοιχείο αναδείχθηκαν τα ίχνη… πούδρας δέρματος, «σκόνη» που προέκυψε από την… εξάτμιση ιδρώτα και σωματικού λίπους, τα οποία βρέθηκαν εσωτερικά πλαστικού κουτιού μίας από τις τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν στην τράπεζα του Ψυχικού.

Αυτά έδειξαν τον 58χρονο κατηγορούμενο, το DNA του οποίου ταυτοποιήθηκε με τα γενετικά ευρήματα. Ο ίδιος, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστήριξαν πως πρόκειται για μικτό δείγμα DNA, που αντιστοιχεί σε αυτό του πελάτη τους, της κατόχου της θυρίδας και ενός ακόμη ατόμου. Ισχυρίστηκαν ότι δίπλα από τη συγκεκριμένη θυρίδα είναι το τραπεζάκι που οι κάτοχοι ανοίγουν τις θυρίδες τους και εκτιμούν πως η κάτοχος της θυρίδας μετέφερε το DNA του πελάτη τους και του άλλου ατόμου ακουμπώντας το συγκεκριμένο τραπεζάκι. Ουσιαστικό σημείο στην πορεία αυτής της έρευνας είναι η διαπίστωση αν ο κατηγορούμενος και η κάτοχος της θυρίδας είχαν επισκεφθεί την ίδια μέρα το θησαυροφυλάκιο ή τουλάχιστον κοντά χρονικά.

Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά από έξι ώρες απολογίας και εξέτασης των στοιχείων της δικογραφίας, δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο. Οι δικηγόροι του Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης υπέβαλαν αίτημα στον ανακριτή προκειμένου να ορίσουν δικαστικό πραγματογνώμονα γενετιστή, τον κ. Γιώργο Φιτσιάλο, ο οποίος εκτιμούν ότι θα μπορέσει επιστημονικά να επιβεβαιώσει τη θέση τους. Ο πραγματογνώμονας θα λάβει όλο το αποδεικτικό υλικό από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να γίνει βαθύτατη μοριακή ανάλυση, η οποία σε περίπτωση που επαληθεύσει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό, η υπόθεση θα εξεταστεί από την Αρχή.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι τον 58χρονο τον παρακολουθούσαν επί μήνες οι Αρχές, για να δουν αν θα δώσει κάπου τα κλοπιμαία, αλλά διαπίστωσαν ότι πήγαινε μόνο δουλειά-σπίτι και αντίστροφα, ενώ σημείωσαν ότι στην πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται ότι για να ανοίξει η κλειδαριά της θυρίδας χρειάζεται κάποιος να χτυπά το κατσαβίδι για ένα λεπτό με σφυρί, κάτι που θα γινόταν αντιληπτό από τους υπαλλήλους της τράπεζας.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που θα μπορούσε το DNA να έχει μεταφερθεί, ενώ αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης που φέρεται να λάμβανε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα ισχυρίστηκε: «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορονοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα».

Σε άρση απορρήτου θα προχωρήσουν οι Αρχές για να δουν τα στίγματα εκπομπής του κινητού του 58χρονου το επίμαχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου, όταν εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν οι διαρρήξεις. Αναζητούν επίσης κρυψώνα-«τρύπα» με κλοπιμαία από τις τέσσερις παραβιασμένες θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος δεν «ξεφορτώθηκε» χρήματα και κυρίως κοσμήματα και αντικείμενα αξίας, για να μην υπάρξουν μάρτυρες που θα τον συνδέσουν με τη διάρρηξη.

Συνολικά πέντε φορές φέρεται να είχε μπει ο κατηγορούμενος στονχώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Οι δύο επισκέψεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στον περασμένο Οκτώβριο (21 και 22), ενώ οι υπόλοιπες τρείς είχαν πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όταν και υπολογίζεται να έχουν παραβιαστεί οι τέσσερις θυρίδες. Τα βίντεο από τις συγκεκριμένες επισκέψεις έχουν σβηστεί βάσει πρωτοκόλλου.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Γιώργος Ραυτογιάννης μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την προσομοίωση-αναπαράσταση της παραβίασης κλοπής διαπίστωσαν ότι ο δράστης ήταν πιθανόν ένας και παραβίασε τις 4 θυρίδες με το ίδιο κατσαβίδι και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία. Μάλιστα κατάφεραν οι ίδιοι να ανοίξουν την κλειδαριά σε 5 λεπτά…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ριφιφί στο Ψυχικό: O E.T. αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της δικογραφίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ριφιφί στο Ψυχικό: «Έγραφα ένα σήριαλ και αποθήκευα τα κείμενα στη θυρίδα» είπε στον ανακριτή ο Γκουρούσης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κλοπή από θυρίδες στο Ψυχικό: Παράσταση Πολιτικής Αγωγής στον ανακριτή δηλώνουν τα θύματα

Evanthia Karra

Ριφιφί στο Ψυχικό: 4 πρόσωπα-κλειδιά για τις 4 θυρίδες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ριφιφί θυρίδων στο Ψυχικό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον 58χρονο να βγαίνει από την τράπεζα – Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών 50χρονη

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι υποστήριξε στην απολογία του πριν προφυλακιστεί ο 58χρονος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ριφιφί σε θυρίδες στο Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο 58χρονος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ριφιφί στο Ψυχικό: Στον ανακριτή μαζί με την Τέτα Καμπουρέλη ο 58χρονος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ριφιφί στο Ψυχικό: Βρήκαν ύποπτο, ψάχνουν κλοπιμαία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom