Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλασμένα όλα τα ασανσέρ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Χαλασμένα όλα τα ασανσέρ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Newsroom eleftherostypos.gr

Χαλασμένα και χωρίς συντήρηση είναι και τα έξι ασανσέρ που διαθέτει το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία» τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι την Πέμπτη 4/10/2018 στις 11:30 πμ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας εφημερεύει κάθε 4 ημέρες σε γενική εφημερία, κάθε δεύτερη ημέρα για γυναικολογικά περιστατικά και κάθε ημέρα για μαιευτικά περιστατικά.

Το επισκέπτονται στις εφημερίες δεκάδες γυναίκες (περί τις 120) και εκατοντάδες Ασθενείς (περί τους 250). Δεκάδες ασθενείς καθημερινά εισάγονται για νοσηλεία.

Διαθέτει έξι ασανσέρ και είναι όλα χαλασμένα.

Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα. Το θέτουν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι ασθενείς χωρίς να συγκινείται η Διοίκηση. Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία.

Στο 5ο όροφο βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα. Ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.

Συνεχώς απεγκλωβίζονται από τα ασανσέρ ασθενείς μεταξύ των ορόφων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου περί άλλων τυρβάζει. Ασχολείται με ρουσφετολογικές μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. Χωρίς εισηγήσεις των Διευθυντών αναστατώνοντας παραπέρα τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Πλεονασματικό Νοσοκομείο χωρίς ευρώ να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τα ασανσέρ, εκτός κι αν χρειαζόμαστε και εδώ Δωρεές από κάποιο Ίδρυμα!!!

Δυστυχώς η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Την Πέμπτη 4/ 10/2018 στις 11:30 πμ στο Νοσοκομείο θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Μετέφεραν ύποπτο κρούσμα με υπηρεσιακό όχημα στο 401

Tinad

«Έσκασε» στάση εργασίας από τον ΠΟΕΔΗΝ

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: 20χρονος από δομή φιλοξενίας στην Γλυφάδα θετικός στον ιό

Ανδρέας Ντίνης

False alarm! Κατήγγειλε παράνομη λειτουργία αλλά ήταν… cd του Χριστόδουλου

Tinad

Πέλλα: 50χρονος κατηγορείται ότι βίασε 16χρονη – Το πόρισμα των ιατροδικαστών θα ρίξει «φως» στην υπόθεση

Tinad

Κορωνοϊός: «Αθωράκιστη» η Τήλος – «Επέλαση» 100 Αθηναίων καταγγέλλει η δήμαρχος

Tinad

Παναττική στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη από την ΠΟΕΔΗΝ

Δημήτρης Κατσάκος

Κορωνοϊός και αισχροκέρδεια: Κατά 300% αυξήθηκε η τιμή των μασκών, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ανδρέας Ντίνης

Κόντρα ΠΟΕΔΗΝ-ΑΧΕΠΑ μετά το ύποπτο περιστατικό κοροναϊού

admin