ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ECO CARS

Η δεύτερη γενιά του Opel Mokka θα είναι ηλεκτροκίνητη

Newsroom eleftherostypos.gr

Το νέο Opel Mokka εμφανίζεται στο δρόμο, καμουφλαρισμένο μεν, αλλά έτοιμο για τις πρώτες σημαντικές δοκιμές από τους μηχανικούς της Opel. Και είναι ηλεκτρικό!

Η δεύτερη γενιά Mokka είναι ολοκαίνουργια, με νέα τεχνολογία, που περιλαμβάνει και σύστημα ηλεκτροκίνησης, δοκιμάζεται σχολαστικά, αξιολογείται και επικυρώνεται πριν λανσαριστεί στην αγορά. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής θα είναι ηλεκτρικά και αναμένεται να φτάσουν στους πελάτες στις αρχές του 2021. Τα αυτοκίνητα δοκιμών αφήνουν έναν υπαινιγμό σχετικά με τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το καμουφλάζ: ένα μεγάλο κίτρινο K στα πράσινα-μαύρα πλαϊνά τμήματα – K όπως στο Mokka. Ναι, απλά Mokka.

Η νέα γενιά απαλλάσσεται από το γράμμα ‘X’ στο όνομα – όπως και η δημοφιλής πρώτη γενιά που έκανε το ντεμπούτο της το 2012. Την εποχή εκείνη, το Mokka εντυπωσίασε με τις συμπαγείς διαστάσεις και τη στιβαρή του εμφάνιση. Το νέο μοντέλο είναι επίσης μικρό και στιβαρό, αλλά πολύ πιο προοδευτικό και μοντέρνο – ακόμα πιο κατάλληλο για οδήγηση στην πόλη, και πιο κομψό ώστε να κλέβει τις εντυπώσεις. Άκρως αποδοτικό, απέριττο και τολμηρό ταυτοχρόνως και ασφαλώς πλήρως ηλεκτρικό από την έναρξη των πωλήσεων. Οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη συναρπαστική, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία, αλλά θα διατίθεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι αναλογίες του νέου Mokka ήδη διαγράφονται πίσω από το καμουφλάζ, χάρη στους ευδιάκριτους κοντούς εμπρός και πίσω προβόλους – σε πλήρη αρμονία με την εξελιγμένη σχεδιαστική φιλοσοφία Opel. Η επόμενη γενιά Mokka συνδυάζει Γερμανική μηχανολογία με μία καθαρή, λιτή σχεδιαστική γλώσσα. Επιπλέον, οδηγοί και επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό. Οι σχεδιαστές της Opel σκόπιμα επικεντρώθηκαν στα ουσιώδη και απαραίτητα, καταργώντας οτιδήποτε «φλύαρο».

Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολούθησα στενά την εξέλιξη του νέου Mokka για δυόμισι χρόνια και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό το νέο Opel, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό από την αρχή! Μπορώ να υποσχεθώ ότι το νέο Mokka θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα στη μακροχρόνια ιστορία μας! Αυτή η δεύτερη γενιά αποτυπώνει όλα όσα συμβολίζει η Opel σήμερα και στο μέλλον, και θα αλλάξει την αντίληψη για τη μάρκα μας. Οι μηχανικοί μας έχουν ακόμα σημαντική δουλειά να κάνουν, αλλά εγώ ανυπομονώ να σας παρουσιάσω σύντομα το νέο Mokka

Προτεινόμενα για εσάς

Η Opel είναι έτοιμη για την εποχή της ηλεκτροκίνησης

Kon

Βίντεο-Ανασκόπηση του 2020 για την Opel

Kon

Το Opel Corsa-e νικητής του πρώτου FIA E-Rally

Kon

H Opel παρουσιάζει τις εκδόσεις Ultimate και GS-Line για το νέο Mokka

Kon

Το Opel Corsa-e Rally πρωτοπορεί στην εξέλιξη προτύπων ασφαλείας

Kon

Οδηγούμε το Opel Corsa-e και ανακαλύπτουμε τις ιδιαιτερότητές του

Κινούμαι ηλεκτρικά: Βήμα-βήμα η συμπλήρωση της αίτησης και όλες οι απαντήσεις στις απορίες

Μιχάλης Μάρδας

Πρεμιέρα σήμερα για την ηλεκτροκίνηση – Πόσα χρήματα θα δίνει το κράτος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα και ποδήλατα – Η διαδικασία

Μιχάλης Μάρδας

Η Nissan δέχεται ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση