Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Παππά σε Στουρνάρα: Θα έπρεπε να λυπάται για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών

«Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να λυπάται για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, τότε που η χώρα έχασε 150.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, σχολιάζοντας την αναφορά του τελευταίου ότι «λυπάται για την Ελλάδα», με αφορμή την υπόθεση Novartis.

«Θα σας έλεγα, επίσης, ότι είναι ασυμβίβαστο το να χρησιμοποιεί κανείς την ιδιότητα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να αναφέρεται σε προσωπικές υποθέσεις που έχει με τη δικαιοσύνη. Αυτά τα δύο πράγματα δεν νομίζω ότι μπορούν να συμβιβάζονται και ο καθένας θα πρέπει να το διπλοσκεφτεί. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν ο καθένας από εμάς από το πόστο στο οποίο βρίσκεται καθόταν και κοίταζε τη δουλειά του και το δικό του “χαρτοφυλάκιο” », τόνισε ο κ. Παππάς στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στουρνάρας: Λυπάμαι πολύ γι αυτή τη χώρα

Στην προληπτική γραμμή στήριξης αλλά και στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στο κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε για ακόμα μία φορά πως η ΤτΕ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός και διευκρίνισε με νόημα:«Δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε ζητήματα που αφορούν στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας».

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis είπε: «λυπάμαι γι αυτή τη χώρα» και πρόσθεσε ότι εδώ και εβδομάδες καλεί κάποιον να του υποδείξει πότε διευκόλυνε την εταιρεία για να λάβει επιστροφή φόρου. Για ακόμα μία φορά χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Κατά της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης από τον ESM o Γιάννης Στουρνάρας

Tinad

Κορωνοϊός: Το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας

Μιχάλης Μάρδας

Προανακριτική Novartis: Στο «κάδρο» και ο Παππάς

«Βόμβα» για εκβιασμό στο Μαξίμου – Eγγραφο «δείχνει» παραδικαστικό, «καίει» Παπαγγελόπουλο

Ανδρέας Ντίνης

Σε… βέρτιγκο ο ΣΥΡΙΖΑ: Μπάχαλο μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή και την κυνική ομολογία Παπαγγελόπουλου

Ανδρέας Ντίνης

Προανακριτική Novartis: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά – Ζητούν διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Μιχάλης Μάρδας

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει κινδύνους όπως ο κορωνοϊός 

Μιχάλης Μάρδας

Ο Στουρνάρας αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μιχάλης Μάρδας

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Ανδρέας Ντίνης