ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίσκεψη Μάκη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος επισκέφθηκε, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Μουσείου, Σαμουήλ Μάτσας, ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βενιαμίν Αλμπάλας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΣ, Βίκτωρ Ελιέζερ. Τον Υπουργό ξενάγησε, σε όλα τα τμήματα, η διευθύντρια του Μουσείου, αρχαιολόγος – μουσειολόγος, Ζανέτ Μπαττίνου.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Σαμουήλ Μάτσας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Βορίδη «του πρώτου Υπουργού της νέας Κυβέρνησης» όπως χαρακτηριστικά είπε και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ευτυχής που καλωσορίζω τον κ. Βορίδη στο Μουσείο μας το οποίο συμβολίζει την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων στην Ελλάδα εδώ και 2.500 χρόνια. Τον υποδεχθήκαμε, τον ξεναγήσαμε και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΣ, Βίκτωρ Ελιέζερ ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα διότι υποδεχόμαστε τον Υπουργό και τονίζω ότι τον υποδεχόμαστε ως ένα φίλο του εβραϊκού λαού και προφανώς της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Καλωσορίσατε κύριε Υπουργέ».

Στη δήλωσή του μετά την επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ανέφερε τα εξής: «Ήρθα να επισκεφτώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και ευχαριστώ για την υποδοχή τον κ. Πρόεδρο και τον κ. Γενικό Γραμματέα. Είναι μία κίνηση η οποία κινείται σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ότι η ελληνική πολιτεία δίνει προτεραιότητα στην ανάδειξη της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς παρουσίας τους στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά και στην καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού.

Δεύτερον, ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό μουσείο. Επομένως, αυτοτελώς, ως ένα τμήμα της ιστορικής γνώσης και της ταυτότητας της Ελλάδος έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε την επίσκεψη σε αυτό το μουσείο αφενός για να δει κανείς την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοί του αφετέρου για να αποκτήσει χρήσιμα στοιχεία γνώσης της ελληνικής ιστορίας. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίσκεψή μου αυτή αλλά και για το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Γραμματέας μοιράστηκαν μαζί μου σχέδια που έχουν για το μέλλον τα οποία ελπίζω ως ελληνική πολιτεία να τα υποστηρίξουμε».

Προτεινόμενα για εσάς

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για προσλήψεις: Μοριοδότηση για ξένες γλώσσες και εργασιακή εμπειρία και στον ιδιωτικό τομέα

Μιχάλης Μάρδας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη νέα χρονιά το 3% της βασικής ενίσχυσης – Αύριο 24 Δεκεμβρίου πληρωμές 374 εκατ.

Δημήτρης Ντόγκας

Μάκης Βορίδης: Ακατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις στους αγρότες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Ενισχύσεις 363 εκατ. ευρώ στους αγρότες που έχουν πληγεί από την πανδημία

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός – Βορίδης: Δεν κλείνουν μονάδες γουνοφόρων ζώων στη Βόρεια Ελλάδα

Evanthia Karra

Βορίδης: Συζητάμε μια πρόταση μομφής κατά του Τσακαλώτου όχι του Σταϊκούρα

Μιχάλης Μάρδας

Στο τραπέζι της Νέας ΚΑΠ τα οικολογικά προγράμματα- Το μπρα ντε φέρ  με τους Γερμανούς

Δημήτρης Ντόγκας

Αυτοψία την Τρίτη στη Θεσσαλία θα κάνουν Μητσοτάκης και Βορίδης

Μιχάλης Μάρδας

«Η μάχη της τσιπούρας»: Ο Βορίδης έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την παραβατικότητα των Τούρκων αλιέων στο Αιγαίο

Μιχάλης Μάρδας