Η αιτία για αυτό λέγεται «Bifidobacterium» — αλλά πρέπει να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα γιαουρτιού για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Massachusetts General Brigham διαπίστωσε ότι με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου μέσω αλλαγών στο μικροβίωμα του εντέρου.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου συμβαίνει όταν τα κύτταρα στο κόλον ή το ορθό αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας όγκους που μπορεί να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα αν δεν αντιμετωπιστούν.
Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των διαγνώσεων και σε νεότερους ενήλικες.
Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γιαουρτιού με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου μέσω αλλαγών στο μικροβίωμα του εντέρου.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες και η τέταρτη στους γυναίκες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου.
«Η μελέτη μας παρέχει μοναδικά στοιχεία για τα πιθανά οφέλη του γιαουρτιού», δήλωσε ο Shuji Ogino, MD, PhD, επικεφαλής του προγράμματος στην Μοριακή Επιδημιολογία Παθολογίας στο Τμήμα Παθολογίας του Νοσοκομείου Brigham and Women’s.
Το γιαούρτι, το οποίο περιέχει ζωντανές, ενεργές καλλιέργειες, θεωρείται ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε «καλά» βακτήρια στο μικροβίωμα. Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται στα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα συνδέονται εδώ και πολύ καιρό με καλύτερη υγεία και χαμηλότερους δείκτες ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2.
«Η προσέγγιση του εργαστηρίου μου είναι να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τις μακροχρόνιες διατροφές και άλλες εκθέσεις με μια πιθανή βασική διαφορά στους ιστούς, όπως η παρουσία ή η απουσία ενός συγκεκριμένου είδους βακτηρίου», είπε ο Ogino.
«Αυτού του είδους η ανιχνευτική εργασία μπορεί να ενισχύσει την ισχύ των στοιχείων που συνδέουν τη διατροφή με τα αποτελέσματα της υγείας.»
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η καλή υγεία του εντέρου είναι κρίσιμη για τη συνολική ευημερία. Έρευνες δείχνουν ότι η νόσος του Πάρκινσον μπορεί ακόμη και να ξεκινά από το έντερο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ηλεία: Τραγωδία – Νεκρός 27χρονος – Τον πλάκωσε δέντρο
- Τζεφ Μπέζος: Η Blue Origin θα απολύσει το 10% του προσωπικού της
- Η McLaren «αποκάλυψε» εντός πίστας το μονοθέσιο του 2025
- Ο Μασκ ακύρωσε κονδύλι 25.000 δολαρίων για ψυχολογική υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ μεταναστών στην Ελλάδα
- Διαμαντής Μασούτης ΑΕ: Ενίσχυση δομών για μια κοινωνία που δεν θα αποκλείει κανέναν