Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων», έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημερομηνία παραγωγής 03-09-2024 και ημερομηνία λήξης 13-09-2024 που παράγεται από την εταιρεία ΥΙΟΙ ΓΟΥΓΟΥΣΗ Ο.Β.Ε.Ε. στο 12ο χλμ. Ε.Ο. Καστοριάς-Κορησού.
Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.
Πέντε πολύτιμες διατροφικές συμβουλές για ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν με εμπ. ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημ. παραγωγής 3-9-24 & ημ. λήξης 13-9-24, παραγωγής ΥΙΟΙ ΓΟΥΓΟΥΣΗ Ο.Β.Ε.Ε.
να μην το καταναλώσουν καθώς, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε παρουσία Salmonella spp. pic.twitter.com/B0bPKb5RKF— Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (@efet_official) September 10, 2024
Ειδήσεις σήμερα
Κέιτ Μίντλετον: Πέντε κρυφοί «συμβολισμοί» πίσω από το συναισθηματικό βίντεο της πριγκίπισσας
Κάμερες που θα στέλνουν «ραβασάκια» στους παραβάτες μπαίνουν στην Αθήνα
Αιγάλεω: Θύμα ληστείας χρυσοχόος που τον πυροβόλησαν στα πόδια για να αρπάξουν τσάντα