Όλοι αγαπούν το τυρί, αλλά πολλοί τείνουν να το αποκλείουν από τη διατροφή τους λόγω των υψηλών επιπέδων κορεσμένων λιπαρών και νατρίου.
«Ορισμένα τρόφιμα, όπως αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», δήλωσε ο Δρ. Τσεν. «Αντίθετα, μια διατροφή με βάση τα λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά κορεσμένα λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς».
Αλλά υπάρχουν ακόμα καλά νέα για τους λάτρεις του τυριού. «Το τυρί μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά», διαβεβαίωσε ο Τσεν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν καταναλώνετε τυρί ως μέρος μιας δίαιτας υγιεινής για την καρδιά.
ΕΟΔΥ - κορονοϊός: 531 νέες εισαγωγές, 7 διασωληνώσεις και 27 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
Το τυρί που επιλέγετε δεν πρέπει να είναι «πολύ πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο και [καταναλώνεται] με μέτρο» σύμφωνα με την nypost.
Τούτου λεχθέντος, ο Τσεν επιλέγει το τυρί μοτσαρέλα ως ένα από τα καλύτερα για την υγεία της καρδιάς.
«Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και περιέχει ακόμη και προβιοτικά που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του εντέρου και του ανοσοποιητικού», εξήγησε. «Η φρέσκια μοτσαρέλα είναι επίσης χαμηλότερη σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο από άλλα τυριά».
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μια ουγγιά τυριού μοτσαρέλα περιέχει 6,29 γραμμάρια πρωτεΐνης, 143 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, 138 mg νατρίου και 3,94 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών.
Επειδή η μοτσαρέλα είναι χαμηλότερη σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, είναι καλύτερη επιλογή από άλλα τυριά, είπε ο Chen. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη και προάγει την καλή υγεία των οστών με την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο.
Ειδήσεις σήμερα
Τραμπ: Κάθε πολιτεία να αποφασίζει για την άμβλωση
Φαίη Σκορδά: Οι γωνιές του σπιτιού της που πρέπει να δεις
Αλεξανδρούπολη: Αυτό είναι το δωμάτιο που φέρεται να κλείδωνε τα παιδιά η παιδαγωγός [βίντεο]