Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το donner! Το διαχρονικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο σουβλάκι κινδυνεύει από μία διαπίστωση που έκαναν οι Πράσινοι.
Η ομάδα των Πρασίνων μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως τυχαίνει πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και donner να υπάρχει φωσφορικό άλας. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί.
Με πόσο τρέχει η σκέψη; - Επιστήμονες μέτρησαν την ακριβή ταχύτητα
Η πρωτοβουλία σκάει σαν… κεραυνός εν αιθρία στους απανταχού Έλληνες καλοφαγάδες και όχι μόνο.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ενωση (ή κάποιες επωνομαζόμενες ως Οικολογικές Οργανώσεις της ΕΕ) που παίζουν διάφορα παιχνίδια σε βάρος των ελληνικών παραδοσιακών φαγητών. Δεν πέρασε πολύ καιρός που ήθελαν να απαγορεύσουν το… κοκορέτσι, επειδή (άκουσον – άκουσον) χρησιμοποιείται για την παρασκευή του σπλάχνα αρνιών ή το… σπλινάντερο ακόμα και τα κεφαλάκια των αρνιών και των κατσικιών.
Το ίδιο πήγαν να κάνουν και στην Κύπρο για να απαγορεύσουν τη… σεφταλιά, επειδή το περιτύλιγμά τους είναι μπόλια χοίρου, που δήθεν θεωρούν οι Ευρωπαίοι ότι είναι επιζήμιο για την υγεία.