Η απώλεια αυτή αποτελεί διακριτό γνώρισμα της λοίμωξης από κορονοϊό, χωρίς όμως να την εμφανίζουν όλοι οι ασθενείς, χωρίς να είναι ακόμη σαφές γιατί αυτό συμβαίνει. Η νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει και γενετικό υπόβαθρο στις παρατηρούμενες διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο, όσον αφορά την απώλεια της όσφρησης και της γεύσης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα ‘Ανταμ Ότον της εταιρείας γενετικών αναλύσεων 23andMe Inc., οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής “Nature Genetics”, ανέλυσαν το πλήρες γονιδίωμα σχεδόν 70.000 ατόμων άνω των 18 ετών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Διαπιστώθηκε ότι ορισμένες γενετικές παραλλαγές που βρίσκονται κοντά σε δύο γονίδια (UGT2A1 and UGT2A2), αυξάνουν κατά 11% την πιθανότητα ενός ατόμου να νιώσει απώλεια όσφρησης ή γεύσης μετά από λοίμωξη λόγω κορονοϊού.
Facebook-Instagram: Τέλος τα φίλτρα ομορφιάς - Ήρθε η ώρα της (ωμής) πραγματικότητας
Τα δύο αυτά γονίδια κωδικοποιούν ένζυμα που εκφράζονται σε κύτταρα, τα οποία υπάρχουν στο εσωτερικό της μύτης και εμπλέκονται στην ανίχνευση των οσμών. Η ανακάλυψη ρίχνει περισσότερο φως στους υποκείμενους βιολογικούς μηχανισμούς της απώλειας όσφρησης ή γεύσης λόγω Covid-19.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ομαδικός βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τα δύο στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση
- Αργυρούπολη: «Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω και στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος στους αστυνομικούς
- Πρόστιμο 100 ευρώ: Κάθε 16 του μήνα η επιβολή του – Μέσω myAADE η ενημέρωση των ανεμβολίαστων
- Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Νέο ντοκουμέντο από τους διαλόγους των εργαζομένων την ώρα της σύγκρουσης
- Τζώρτζης Μονογυιός: Τι πραγματικά συνέβη με τη Ferrari – Νέο βίντεο ντοκουμέντο
- Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή – Πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αττικής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr