Την Κυριακή, 17 Ιουλίου, ξεκίνησε από την Αρεόπολη το “Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”, ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά ένα σύνολο δράσεων σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές της Ενότητες, με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής.
Στην πλατεία Αθανάτων, την κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, ξεκίνησε, στις 7 το απόγευμα, και επίσημα το “Peloponnese Food Stories” με την παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Αρεόπολης Πέτρο Ανδρεάκο, και άλλων εκπρόσωπων της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κρικοριάν ενώ παρούσα και η Σταυριανή Ζερβουδάκου, μια γνωστή chef που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, ντόπια μανιάτισσα που μοιράστηκε με τους παραβρισκόμενους τις παιδικές της αναμνήσεις που περιείχαν της ιδιαίτερες γεύσεις της περιοχής και που μέχρι σήμερα “στιγματίζουν” τις μαγειρικές δημιουργίες της.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Κυρίες από την γύρω περιοχή μαγείρεψαν και πρόσφεραν στους εκατοντάδες επισκέπτες τοπικές λιχουδιές ενώ παράλληλα δίδαξαν σε όποιο ήθελε πώς να φτιάξουν χειροποίητα πιττάκια, “Τραβηχτές Μάνης”, έτσι δεκάδες κυρίως παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζυμώσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Παράλληλα chef από διάφορα ξενοδοχεία της Μάνης εμπλούτισαν με το δικό τους τρόπο τις μανιάτικες συνταγές, παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα εκδοχή.
Στο περίγυρο της πλατείας υπήρχαν πάγκοι όπου ντόπιοι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων και γεύσεις όπως από μανιάτικο σύγκλινο και διάφορα τυριά της περιοχής.
Ειδήσεις σήμερα