Ο 37χρονος Κενυάτης δρομέας, Ελιούντ Κιπτσόγκε έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση στον μαραθώνιο του Βερολίνου και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας τα 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα σε μόλις 2 ώρες, 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα!
Ο Κιπτσόγκε είχε σπάσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ το 2018 – και πάλι στο Βερολίνο – όταν είχε ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 2 ώρες, 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε μισό λεπτό παραπάνω από τη σημερινή του επίδοση.
Δείτε σε video τον τερματισμό του Κενυάτη:
NEW WORLD RECORD
Eliud Kipchoge smashes his own marathon world record, winning the #BerlinMarathon in 2:01:08
Takes 31 seconds off his old record. #marathon pic.twitter.com/UwKeWtAosi
— Brendan Bradford (@1bbradfo) September 25, 2022
Εξάλλου, ο Κιπτσόγκε είναι δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του Μαραθώνιου, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέριο και το 2021 στο Τόκιο. Ο 37χρονος Κενυάτης έχει επίσης κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004.
Ο Κιπτσόγκε έγινε μόλις ο τέταρτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία που καταρρίπτει το ρεκόρ που έχει ο ίδιος θέσει, μετά τους Τζίμι Πίτερς, Καλίντ Κανουσί και Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ.
Στον σημερινό αγώνα, την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν ο επίσης Κενυάτης Μαρκ Κορίρ (2ος, 2:05:58) και ο Αιθίοπας Ταντού Αμπάτε (3ος, 2:06:28)
Ειδήσεις σήμερα
Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά θα λυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί την UNCLOS
Ευρυτανία: Κρίσιμες ώρες για τον εντοπισμό της 48χρονης – Αυξάνονται οι φόβοι για αυτοκτονία
Ιταλία: Ανησυχία στην Ευρώπη για την άνοδο Μελόνι – Σαλβίνι στην εξουσία

![Ελιούντ Κιπτσόγκε: Συγκλονιστικός ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος – Έσπασε το (δικό του) παγκόσμιο ρεκόρ [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2022/09/kiptsoge-kipchoge-1024x713.jpg)





















