Ελεύθερος Τύπος
SPORTS

Formula 1: Στον «αέρα» το Grand Rrix του Silverstone

Formula 1: Στον «αέρα» το Grand Rrix του Silverstone

Newsroom eleftherostypos.gr

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών, όσους ταξιδιώτες προέρχονται από το εξωτερικό, απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τον προγραμματισμό για τη διεξαγωγή δύο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Εκπρόσωπος της διοργάνωσης δήλωσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν αγώνες στην Αγγλία και προειδοποίησε ότι θα τεθούν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το πρωτάθλημα και τις αλυσίδες τροφοδοσίας.

Η Φόρμουλα Ένα ζητά να εξαιρεθεί από την καραντίνα, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω μέτρο είναι περιττό. «Θα ταξιδέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτήσεις αποκλειστικά για τη Φόρμουλα Ένα και το προσωπικό θα υποβληθεί σε τεστ, οπότε η καραντίνα δεν είναι απαραίτητη» επισήμανε ο εκπρόσωπος του πρωταθλήματος.

Η σεζόν της Φόρμουλα Ένα, που έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της πανδημίας, αναμένεται να αρχίσει με δύο αγώνες στην Αυστρία, στις 5 και 12 Ιουλίου, και προγραμματίζεται να συνεχιστεί με ακόμη δύο γκραν πρι στο Σίλβερστοουν. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης, εξετάζεται η μεταφορά των δύο αυτών αγώνων στην πίστα του Χοκενχάιμ, στη Γερμανία.

Εφόσον το σχεδιαζόμενο μέτρο της καραντίνας σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό επεκταθεί πέραν του Ιουλίου, είναι πιθανό να επηρεάσει και την παρουσία αγγλικών ποδοσφαιρικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA, που προβλέπεται να επαναρχίσουν τον Αύγουστο.

Προτεινόμενα για εσάς

Formula 1: «Πράσινο φως» για την πίστα του Σίλβερστοουν

Ανδρέας Ντίνης

Formula 1: Η Williams σκέφτεται την πώληση της ομάδας της

Ανδρέας Ντίνης

FIA: Μείωση του προϋπολογισμού και νέοι κανόνες στην F1

Ανδρέας Ντίνης

Formula 1- Επίσημο: Στη McLaren ο Ρικιάρντο με 35 εκατ. ευρώ

Ανδρέας Ντίνης

Formula 1: Χωρίζουν Φέτελ-Ferrari, σήμερα η ανακοίνωση

Ανδρέας Ντίνης

Formula 1: Παιχνίδια του αέρα

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Το αφεντικό της αγωνιστικής Ferrari προβλέπει τέλος σεζόν τον Ιανουάριο του 2021

Kon

Κορωνοϊός – Formula 1: Ακυρώθηκαν οι αγώνες σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ και Κίνα

Ανδρέας Ντίνης

Ferrari F1 2020: Η Μεγάλη Πρόκληση