Και μόλις φτάσουμε, πάλι στη Μασσαλία θα είμαστε αλλά στην Θεσσαλονίκη. Όχι, δεν εγκαινιάστηκε κάποια νέα Μασσαλία από νέους Φωκαείς στην συμπρωτεύουσα. Μικρά Ασία, Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ιταλία, Ισπανία και η πιο μακρινή Γαλλία, έχουν όλες τους θέση στο μενού που έφτιαξαν ο Γιώργος Βαγιωνάς με τους Κώστα Μαργούτα και Γιώργο Ζεμπίδη που έχουν αναλάβει τις κουζίνες στα δύο μαγαζιά, στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Στη Μασσαλία εννοείται πως πας για να πάρεις όσο πιο πολλά πιάτα αντέχει η παρέα για τη μέση. Δεν φεύγεις αν δε δοκιμάσεις όλους τους εκλεκτούς μεζέδες. Ποιοι είναι αυτοί; Σημείωνε. Μελωμένη πανσέτα με μους φέτας και πουρέ μελιτζάνας, καπνιστό χέλι με πατάτες, φέτα ψητή με σάλτσα μουχαμάρα, λουκάνικο Τζουμαγιάς, μαστέλο με ροδάκινο, θυμάρι και φιστίκια Αιγίνης, κατίκι και μπέικον, πιτάκια με παστουρμά, κροκέτες από καρότο με βερύκοκα, τσίλι, κατίκι με λάιμ, μοσχαρίσια μάγουλα, με νιόκι πατάτας, τρούφα και γραβιέρα Νάξου και μπιφτέκι με chimichurri.
Τα παραπάνω είναι οι δικές μας προτάσεις. Κάποιος που έχει πάει πιο πολλές φορές ή είναι πιο γνώστης θα βρει σίγουρα άλλα 2-3 πιάτα να σου βάλει στα must. Κι εσύ θα έχεις να προτείνεις διαφορετικά πράγματα, μιας και το μενού αλλάζει κάθε εξάμηνο, ενώ υπάρχουν και τα πιάτα ημέρας.
Κάτι σημαντικό που πρέπει να πούμε για τη Μασσαλία είναι η διαρκής αναζήτηση προϊόντων ελληνικής παραγωγής, τόσο στα υλικά των πιάτων όσο και στα αποστάγματα και τα κρασιά. Οι ελληνικές ετικέτες είναι προτεραιότητα για τους ανθρώπους της.
Πιλάτος Κουνατίδης: Το νέο του τραγούδι «Μοίρα μου» φέρει την υπογραφή του Γιώργου Μουκίδη
Για το τέλος αφήσαμε τον χώρο που είναι σαν αυτά τα παλιά παντοπωλεία, ένας χώρος εδώδιμων προϊόντων ανάμεικτος με το εστιατορίστικο στοιχείο, που σου δημιουργεί μια αίσθηση οικεία και ταυτόχρονα σιγουριά για το τι θα απολαύσεις.
Ανοιχτά: Καθημερινά, Τηλέφωνο: 2314003714
Ωράριο κουζίνας 13:00 – 00:00
Διεύθυνση
Μανουσογιαννάκη 6 και Φιλικής Εταιρείας
Δείτε περισσότερα στη σελίδα τους massalia.gr και στο Facebook Page τους εδώ.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]