Το μενού περιλαμβάνει 6 πιάτα με θέμα το κρέας (Fauna) και την υπογραφή του Chef Σταμάτη Μισομικέ, με έναν συνδυασμό γεύσεων βασισμένο στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.
Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Λιόγκαρης
Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον manager του Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα.
Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;».
This Is Athens – City Festival – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Το μενού 6 πιάτων στο NYN ESTI
- Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με Scaperdas Freres, Blanc de Noir NV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (Methode Traditionnelle);
- Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)
- Σουπιόρυζο με μάραθο, καρύδια και καιμάκι συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Φλώρινα)
- Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα, χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
- Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα,κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah & Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)
- Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι, κεράσια και άθερμο πετιμέζι συνδυασμένο με Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer & Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)
Συμμετοχή: 75 ευρώ/άτομο (στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)
Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο 6989438866