Ο σπουδαίος δημιουργός έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε ηλικία 99 ετών μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 100 του χρόνια.
Σύμφωνα με την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό», όλοι όσοι αγάπησαν τον Μίμη Πλέσσα, θα του πουν το τελευταίο αντίο αύριο Τρίτη. Μέσα στις επόμενες ώρες η οικογένεια θα ανακοινώσει την ακριβή ώρα.
Για το αν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του, ανέφερε πως συνομίλησε με τη Λουκίλα Καρρέρ και πως ο Μίμης Πλέσσας δεν ήθελε υπερβολές.
«Αυτό που μου μεταφέρει η Λουκίλα είναι ότι ο Μίμης δεν ήθελε ποτέ υπερβολές, τα ήθελε πάντα όλα με σεμνότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επομένως το πιθανότερο είναι να μην πραγματοποιηθεί.