Σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες δοκιμάζονται και η κοινωνία αλλάζει ραγδαία, η τέχνη καλείται να λειτουργήσει ως καθρέφτης της πραγματικότητας, αλλά και ως εργαλείο εσωτερικής αναζήτησης. Η έκθεση διερευνά το διαχρονικό δίπολο του καλού και του κακού, όχι ως απόλυτες έννοιες, αλλά ως εσωτερικές και κοινωνικές δυνάμεις που μας καθορίζουν.
Μέσα από τα χρώματα και τον καμβά επιχειρώ να αποδώσω τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε σήμερα αυτή τη διαρκή πάλη. Οι άγγελοι συμβολίζουν την ελπίδα, την προστασία και την ανιδιοτελή αγάπη, ενώ οι δαίμονες αποτυπώνουν τους φόβους, τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης.
Η έκθεση «Άγγελοι και Δαίμονες» δεν στοχεύει να προσφέρει εύκολες απαντήσεις, αλλά να προβληματίσει και να εμπνεύσει. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έργα γεμάτα συμβολισμούς, να αναλογιστούν τις προσωπικές και κοινωνικές τους μάχες και να αναζητήσουν το δικό τους φως μέσα στο σκοτάδι.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Απριλίου και ώρα 8 μ. μ. στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Την έκθεση θα προλογίσει η Δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου.
Πρόγραμμα εγκαινίων:
- 8μ.μ. Έναρξη – Αγιασμός
- 8.30μ.μ. Ξενάγηση
- 9μ.μ. Στην αίθουσα «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» μουσική διαδρομή με τον διεθνούς φήμης τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.
Θα ακολουθήσει κέρασμα.
Διάρκεια έκθεσης: 27 – 29 Απριλίου 2025
Ημέρες – ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη: 11:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00
Χώρος: Φουαγιέ Πολεμικού Μουσείου Αθηνών
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2-4, 106 75, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου στο 6932100464
Ειδήσεις Σήμερα
- Ηράκλειο: Σύλληψη 35χρονου μετά από καταγγελία ότι έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε ανήλικο
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Αυτός είναι ο 23χρονος δράστης – Μπαινόβγαινε στα ψυχιατρεία και είχε προκαλέσει επεισόδιο δύο ημέρες πριν