Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Εξηκίας και η τέχνη του

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Εξηκίας Τριβουλίδης, έχει γεννηθεί στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου από γονείς καλλιτέχνες. Είναι τρίτης γενιάς καλλιτέχνης και από τα δύο σκέλη της οικογένειάς του.

Γράφει η Αγγελική Δελαγραμμάτικα

Είναι γλύπτης, ζωγράφος, διακοσμητής, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος, με πολύχρονη διαμονή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου φιλοτέχνησε έργα για πολιτικούς, επιχειρηματίες, ιδιωτικές συλλογές, διακοσμήσεις σε επαύλεις και νυχτερινά κέντρα.

Αποκαλείται «ο γλύπτης του Έρωτα», γιατί η θεματολογία του εξιδανικεύει την γυναικεία ομορφιά, συνυφασμένη με μυθολογικά στοιχεία, όπως Νύμφες, Αμαζόνες, Θεές και τον έρωτα. Λάτρης της γυναικείας υπάρξεως αναζητά να εναρμονίσει φυσικά και μυθολογικά στοιχεία μέσω αυτής.

Προσεγγίζει τη θεματολογία του με σεβασμό στις κλασικές προδιαγραφές. Έχει συμβάλει με έργα του στην τηλεόραση, σε βραβεία επώνυμα, σε δημιουργία κοσμημάτων και θεατρικών παραστάσεων.

Ο Εξηκίας είναι ένας καλλιτέχνης του σήμερα, αλλά με την ψυχή του βαθιά ριζωμένη στο ένδοξο Ελληνικό παρελθόν.

Εδώ βλέπουμε μια πρόσφατη έκθεση του στο El Raval στο Κολωνάκι που φιλοξένησε έργα εμπνευσμένα από την γυναικεία φύση συνδυασμένη με την αρχαία Ελληνική κουλτούρα σε επίπεδο τέχνης.