Έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.
Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μεικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως, το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με τον νόμο.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:
«Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει τον νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα. Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρείες και αν αφορούν, ακόμη και πολυεθνικές. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».
Ειδήσεις Σήμερα
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της απόπειρας δολοφονίας του πατέρα του
- Νέο περιστατικό βίας στην Ερμού: Καρέ καρέ οι στιγμές τρόμου που βίωσε νεαρή γυναίκα – Αφγανός την χτύπησε στην καρωτίδα
- «Εχουμε κάνει όσα προβλέπει η νόμος» απαντά η ΔΥΠΑ για τις απευθείας αναθέσεις
- Κλιμάκιο της ΝΔ στη Λήμνο- Καιρίδης: Καλύτερα να είμαστε μέλος ενός ισχυρού γκρουπ
- Χαλκίδα: Πως έγινε η εξάρθρωση της συμμορίας στη ΔΟΥ – Ο ρόλος της αρχηγού και η δράση του κυκλώματος