Αθήνα Καιρός

Εύσημα ΟΟΣΑ για την Ελλάδα – Σήμερα συνάντηση Μητσοτάκη-Κόρμαν

3 λεπτά
Εύσημα ΟΟΣΑ για την Ελλάδα – Σήμερα συνάντηση Μητσοτάκη-Κόρμαν

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο  Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο τραπέζι θα υπάρχουν δύο ειδήσεις που ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Η πρώτη αφορά στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για την ίδρυση ερευνητικού κέντρου του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη στην Κρήτη.

Η δεύτερη θα είναι επικεντρωμένη στην έκθεση του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία και θα αναδεικνύει την πρόοδο της χώρας μας σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη, αλλά και τα μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ για την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η οικονομική έρευνα για την Ελλάδα θα αναλύει τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο με φόντο την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της.

Ο ΟΟΣΑ παράλληλα θα συστήσει μια σειρά από δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση των ανισοτήτων. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Κόρμαν θα δώσουν μετά τη συνάντησή τους συνέντευξη Τύπου και θα παρουσιάσουν μαζί τα στοιχεία της οικονομικής έρευνας.

Στην τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2021, ο κ. Κόρμαν είχε υποστηρίξει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιούργησε η πανδημία -και η κρίση που προκάλεσε η πανδημία- προκειμένου να προωθήσει έναν βαθύ, θετικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, οικοδομώντας μία μοντέρνα, ψηφιακή, πράσινη οικονομία που δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες προόδου για τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα τα χρόνια που έρχονται, ενώ είχε ταχθεί υπέρ των φορολογικών μεταρρυθμίσεων αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενδιαφέρον θα έχει η έκθεση και για το πιστωτικό σύστημα, μέσα στο νέο πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει οι αυξήσεις των επιτοκίων εξαιτίας του πληθωρισμού, καθώς για τη χώρα μας η επενδυτική βαθμίδα αποτελεί εθνικό στόχο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]