ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή ΚΕΔΕ σε Θεοδωρικάκο: «Είχαμε ένα πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη»

Επιστολή Παπαστεργίου σε Θεοδωρικάκο: «Είχαμε ένα πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη»

Newsroom eleftherostypos.gr

Eπιστολή προς τον απερχόμενο Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο  έστειλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Παπαστεργίου Δημήτρης.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «ευχαριστεί τον κ. Θεοδωρικάκο  για την συνεργασία και την στήριξη την οποία παρείχε στους Δήμους ,ως αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών».

Ο κ. Παπαστεργίου μάλιστα αναφέρει πως « στο πρόσωπό του κ. Θεοδωρικάκου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρήκε το προηγούμενο διάστημα έναν πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη».

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ 

Αγαπητέ Τάκη,
Θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για την ουσιαστική στήριξη που παρείχες στους Δήμους, ως αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργικής σου θητείας.

Στο πρόσωπό σου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρήκε το προηγούμενο διάστημα έναν πολύτιμο και ειλικρινή συνεργάτη, έναν άνθρωπο που άκουγε τις απόψεις και ανησυχίες μας και δρομολογούσε λύσεις, σε δεκάδες μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούσαν. Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, η  διαρκής κι εποικοδομητική συνεργασία των Δήμων με το ΥΠΕΣ αποδείχθηκε καταλυτική στην πετυχημένη κοινή μας προσπάθεια, να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις τοπικές μας κοινωνίες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Η διαρκής παρουσία σου στις πρόσφατες συνεδριακές διασκέψεις της ΚΕΔΕ και η ενεργός συμμετοχή σου στο διάλογο με τους αιρετούς του θεσμού μας, ανέδειξε το πραγματικό σου
ενδιαφέρον να προχωρήσουμε από κοινού τη μεγάλη και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.

Η προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, το νέο μοντέλο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ο νέος εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι μέρος του σημαντικού έργου που αφήνεις παρακαταθήκη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία πιστεύω πραγματικά ότι θα σταθεί κι αυτή στο πλευρό των Δήμων και της ΚΕΔΕ, με όρους ισοτιμίας και ειλικρίνειας.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα πολιτικά σου βήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων- Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου στο Μαξίμου

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος στη Βουλή: Κάνουμε πράξη την αξιοκρατία στο δημόσιο

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος για την επέτειο 5 ετών από την εκλογή Μητσοτάκη: Σηματοδότησε την ανανέωση και την ενότητα για να προχωρήσει η Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Ανασχηματισμός – Θεοδωρικάκος: Υπερήφανος για τις 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις μέσα σε 18 μήνες

Μιχάλης Μάρδας

Ερχεται το νέο ΑΣΕΠ: Όλα όσα αλλάζουν στις προσλήψεις στο δημόσιο με το νομοσχέδιο Θεοδωρικάκου

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος: Ο χαμένος χρόνος μπορεί να αναπληρωθεί μόνο με τις μεταρρυθμίσεις

Ανδρέας Ντίνης

Θεοδωρικάκος: Θεσμοθετούμε τον εθελοντισμό για να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη

Ανδρέας Ντίνης

Ρύθμιση-«πακέτο» από τον Θεοδωρικάκο για χρέη… σε δόσεις

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε Χριστούγεννα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και Πάσχα

Ανδρέας Ντίνης