Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό, καθυστερήσεις σε Κηφισίας και Αττική Οδό

Παυλόπουλος: Ενωμένοι οι Ελληνες μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Παυλόπουλος: Ενωμένοι οι Ελληνες μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση και να χαράξουν το μέλλον τους, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο απελευθέρωσης της.

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρωικών κατοίκων της Χαλάστρας, που με τον πατριωτισμό τους, την αποφασιστικότητά τους και την ανεπανάληπτη επινοητικότητά τους κατάφεραν, στο διήμερο της 22ας και της 23ης Οκτωβρίου 1912, να δαμάσουν κι αυτά ακόμα τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή τα νερά του ορμητικού Αξιού ποταμού, κατασκευάζοντας εκ των ενόντων γέφυρες, προκειμένου να διευκολύνουν την προέλαση του Ελληνικού Στρατού προς την Θεσσαλονίκη, την οποία αυτός, τελικώς, εγκαίρως απελευθέρωσε. Το παράδειγμά τους μας διδάσκει, μέσα σ’ αυτήν την οδυνηρή κρίση που μαστίζει τον Τόπο και τον Λαό μας, ότι οφείλουμε να υπηρετούμε το Εθνικό Συμφέρον και να χαράζουμε το μέλλον μας ενωμένοι, ανυποχώρητοι κι έχοντας πλήρη επίγνωση του χρέους μας έναντι του Έθνους και της Πατρίδας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μαζί με το δήμαρχο Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλο έκαναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης για την ηρωική πράξη των κατοίκων της Χαλάστρας στις 22 Οκτωβρίου 2012 που συνέβαλλαν και με δικά τους μέσα (βάρκες, ξύλα από τα πατώματα των σπιτιών τους και άλλα υλικά) για την κατασκευή δύο γεφυρών στον πλημμυρισμένο Αξιό ποταμό και έτσι έγινε δυνατό να περάσει ο ελληνικός στρατός και να μπει απελευθερωτής στη Θεσσαλονίκη την ώρα που ετοιμάζονταν να εισέλθει και ο βουλγαρικός στρατός.

Για το χρονικό των γεγονότων μίλησαν ο δήμαρχος Δέλτα και ο πρώην δήμαρχος Γρηγόριος Χαντές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στη στήλη και στη συνέχει ακολούθησε παρέλαση ενώπιον του.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ και παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος, οι βουλευτές, της ΝΔ, Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Αρβανιτίδης, του ΚΚΕ Θαν. Βαρδαλής, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]