Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας 43 βαθμών και καταιγίδες με μπουρίνια

Αβραμόπουλος: Τείχη και φράχτες μας πάνε πίσω, σε ένα παρελθόν διαιρεμένης Ευρώπης

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Αβραμόπουλος: Τείχη και φράχτες μας πάνε πίσω, σε ένα παρελθόν διαιρεμένης Ευρώπης

«Τα τείχη και οι φράχτες μάς πάνε πίσω, σε ένα παρελθόν μιας βαθιάς διαιρεμένης μεταπολεμικής Ευρώπης», τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Κάποιοι δυστυχώς ξεθάβουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και με όχημα τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία ξαναστήνουν τείχη και φράκτες, κλείνουν σύνορα. Κάποιοι λένε ότι, κατά τον Μαρξ, η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Διαφωνώ. Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν την Ιστορία, γιατί πολύ απλά δεν τη μελετούν. Δεν υπάρχουν μοναχικοί, εθνικοί δρόμοι στην Ευρώπη. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη», σημειώνει ο Έλληνας Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «το επιχείρημά μας πως η ευρωπαϊκή κοινή προσέγγιση είναι πολύ πιο αποτελεσματική από εθνικά, αποσπασματικά μέτρα, θα πείσει ακόμα και τους τελευταίους που δείχνουν απροθυμία να συμμετάσχουν».

Αναφερόμενος στην κοινοτική χρηματοδότηση προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει την ανάγκη η Ελλάδα να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες απορρόφησης των εθνικών, κυρίως προγραμμάτων και ότι «οι υπηρεσίες της Επιτροπής βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές Αρχές για να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Τέλος, καταλογίζει σκοπιμότητα «από ξενοφοβικές και λαϊκιστικές δυνάμεις» στη σύνδεση της μετανάστευσης με την τρομοκρατία, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης του προσφυγικού ζητήματος από ορισμένους προκειμένου «να εξυπηρετήσουν τους κακόβουλους σκοπούς τους». Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι «η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη που δείχνουμε για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης δεν θα έχουν ως τίμημα την ασφάλεια των πολιτών μας».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]