Το πιάτο προέρχεται από την ανατολική κινεζική επαρχία Χουμπέι και όσοι το επιλέξουν καλούνται να πιπιλήσουν τις τηγανιτές πέτρες με σκοπό να απολαύσουν μια πλούσια πικάντικη γεύση.
Οι τηγανητές… πέτρες είναι η νέα «γκουρμεδιά» στην Κίνα – Αφράτες, Light και… πεντανόστιμες
Στη συνέχεια, αφού γευτούν, καλούνται να φτύσουν τις πέτρες εξ ου και το όνομα του πιάτου suodiu, που σημαίνει «ρουφήξτε και πετάξτε».
https://www.youtube.com/watch?v=8grQxx7hkXQ
Βίντεο με χρήστες του διαδικτύου που δοκιμάζουν το suodiu έχουν εμφανιστεί σε όλες τις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα.
Το πιάτο στις περισσότερες περιπτώσεις φτιάχνεται από πωλητές του δρόμου οι οποίοι ρίχνουν λάδι τσίλι πάνω σε βότσαλα τα οποία τσιγαρίζονται. Έπειτα, τα πασπαλίζουν με σάλτσα σκόρδου και όλα μαζί μαγειρεύονται με σκελίδες σκόρδου και πιπεριές.
World’s hardest dish? Stir-fried stones are China’s latest street food fad https://t.co/CKsh9aC3bh
— Citizen TV Kenya (@citizentvkenya) June 22, 2023
«Μια μερίδα μπαχαρικών ζωντανεύει το πάθος», λέει ένας μάγειρας σε βίντεο, προσθέτοντας ότι το πιάτο έχει γίνει τόσο δημοφιλές όσο και το αλκοόλ. Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά και κάθε μερίδα κοστίζει περίπου 16 γιουάν (περίπου 2 ευρώ), σύμφωνα με το βίντεο.
«Πρέπει να σας επιστρέψω τα βότσαλα αφού τελειώσω;», ρωτά ένας πελάτης σε βίντεο. «Πάρτε τα στο σπίτι σας ως αναμνηστικό», απάντησε αστειευόμενος ο μάγειρας.
Ειδήσεις σήμερα
«Σφαλιάρα» ΗΠΑ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν υποστηρίζουμε τα πλήγματα της Ουκρανίας στη Ρωσία»
ΗΠΑ: Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο – Ένα παιδί νεκρό και πάνω από 20 τραυματίστηκαν [Βίντεο]
Φωτιά στην Τουρκία: Ξανάνοιξαν τα Δαρδανέλια – Eκκενώθηκαν επτά χωριά [Βίντεο]