Θα εκπλαγείτε όταν σας αποκαλύψουμε ότι το χαϊδάρι είναι μία πολύ γνωστή συνταγή. Και ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το τζατζίκι με το καρότο.
Ύπνος: Τέλος στην αϋπνία με... στρατιωτικό κόλπο - Σταματήστε να μετράτε προβατάκια μέχρι το πρωί
Χαϊδάρι: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής
Υλικά
½ κ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. τρυφερά καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 πρέζα κύμινο αν θέλουμε
1 -2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το καρότο σε ένα σουρωτήρι να σταγγίσει καλά για μια ώρα (βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μια βαριά κονσέρβα). Περνάμε το γιαούρτι από λεπτό τουλουπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο στη βρύση του νεροχύτη για μια ώρα να στραγγίσει καλά και αυτό.
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο –λίγο το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν θέλουμε και το κύμινο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Πάρος: Ξανά πρωταγωνίστρια στο Netflix – Ύμνοι για την παραλία Σάντα Μαρία
ΑΕΚ: Χωρίς κόσμο με τον Προμηθέα Πάτρας η Ένωση λόγω… Τσαρούχα