Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στο Μοναστηράκι – Εντοπίστηκε ύποπτη βαλίτσα – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Κορσική: Κοπάδια αγελάδες επιτίθενται σε τουρίστες- Κλείνουν παραλίες

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Κορσική: Κοπάδια αγελάδες επιτίθενται σε τουρίστες- Κλείνουν παραλίες

Εξαγριωμένες αγελάδες τρομοκρατούν τους ντόπιους, αλλά και τους εκατοντάδες τουρίστες που επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την Κορσική.

Το μεσογειακό νησί φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερες από 15.000 αγελάδες, ο πληθυσμός των οποίων αυξήθηκε δραματικά μετά από έναν χρόνο λοκντάουν. Την καλοκαιρινή περίοδο, πολλές από τις αγελάδες ήρθαν σε…αντιπαράθεση με τους τουρίστες, διεκδικώντας αμφότεροι τις καλύτερες θέσεις στις παραλίες του νησιού.

Η αντιπαράθεση αυτή απέβη πολλές φορές άκρως επικίνδυνη για τους τουρίστες, με αποτέλεσμα οι παραλίες του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού να κλείσουν προσωρινά. Ένας άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο με τραυματισμούς στον σβέρκο του, αφότου δέχθηκε επίθεση από μια αγελάδα σε παραλία της περιοχής Lotu. Ένα κοπάδι από αγελάδες έστρωσε στο κυνήγι μια παρέα τουριστών στα σοκάκια ενός γραφικού χωριού, ενώ σ’ ένα άλλο, ορεινό χωριό της Κορσικής, το Lozzi, μια 70χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση από αγελάδες, ενώ άπλωνε την μπουγάδα της και κατέληξε επίσης στο νοσοκομείο, φέροντας σοβαρούς τραυματισμούς στο πόδι.

«Η 70χρονη τραυματίστηκε πολύ κοντά στην μηριαία αρτηρία», δήλωσε ο δήμαρχος του Lozzi,  Francois Acquaviva. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να έχουμε νεκρούς».

Στο νότιο τμήμα του νησιού, πολλές παραλίες έκλεισαν αφότου ένα κοπάδι αγελάδες διέλυσαν αυτοκίνητα και φράχτες σπιτιών, περνώντας μέσα από λουόμενους που απολάμβαναν τον ήλιο και έκαναν πικνίκ, ανυποψίαστοι για το κακό που θα επακολουθούσε.

«Οι τουρίστες κυρίως γελάνε με αυτά, τραβούν φωτογραφίες και γελάνε, αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα», σχολίασε ένας τοπικός σύμβουλος, μιλώντας στην κορσικανική εφημερίδα «Corse». Ένας ντόπιος διασώστης ζώων συμβούλευσε όσους διασταυρώνονται με τις αγελάδες: «Εάν τις βλέπετε να κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μην μπαίνετε στον δρόμο τους. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να τους δίνετε προτεραιότητα».

ΠΗΓΗ: New York Post 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]