Ωστόσο η κατανάλωση του κελύφους των αυγών διαθέτει θρεπτική αξία, καθώς αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο. Ένα τσόφλι αυγού περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, δηλαδή 2 με 4 φορές την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.
Αυτό είναι το Bagger 293, η μεγαλύτερη κινούμενη κατασκευή στην ξηρά
Δεν πρέπει, όμως, να καταναλώνονται ωμά. Αρχικά βράστε τα τσόφλια για να σκοτώσετε τους μικροοργανισμούς που μπορεί να περιέχουν και στη συνέχεια ψήστε τα στο φούρνο περίπου στους 90 βαθμούς Κελσίου για 10 με 15 λεπτά.
Έπειτα τρίψτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη ζύμη της πίτσας, του ψωμιού και των ζυμαρικών.
Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πόνο της γεροντικής οστεοπόρωσης. Πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι επιβλαβής.