Δεν φαίνεται να «ιδρώνει τ’ αυτί» μια ηλικιωμένης 112 (!) χρονών στην Ινδία, η οποία καπνίζει 30 τσιγάρα την ημέρα.
Η ετών Batuli Lamichhane παρ’ ότι ξεκίνησε το κάπνισμα στα 17 της, (καπνίζει δηλαδή 95 χρόνια), έχει μια εξαιρετική ιστορία ζωής και αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας της,
Διαβάστε επίσης
Η προγιαγιά έχει αποφύγει την στεφανιαία, καρδιακά, εγκεφαλικά και καρκίνο των πνευμόνων, που συνδέονται με το κάπνισμα, και εξηγεί γιατί η δική της συνήθεια είναι διαφορετική και δεν την πειράζει.
Η Batuli, σύμφωνα με την Daily Mail, δεν καπνίζει βιομηχανικά τσιγάρα αλλά τα beedis, τοπικά τσιγάρα της Ινδίας.
Είναι ουσιαστικά καπνός τυλιγμένος σε φύλλα tendu, ενός είδους δέντρου με φύλλωμα.
Η ίδια βέβαια επιμένει ότι είναι πολύ δραστήριος άνθρωπος και αθλείται σε καθημερινή βάση, πράγμα που αποτελεί το μυστικό της μακροζωίας

![Ηλικιωμένη 112 χρονών στην Ινδία καπνίζει 30 τσιγάρα την ημέρα [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/12/ilikiomeni-india-112xronon-1300-1000x500.jpg)

















