Η Eugenie Brezier έγινε επίσης διάσημη, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα σεφ που κέρδισε τρία αστέρα Michelin το 1933.
Γεννημένη το 1895 στο La Tranclière της ανατολικής Γαλλίας, η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών «πάνω σε τοπικές συνταγές.
Το 1921 άνοιξε το εστιατόριο «La Mère Brazier» στη Λυών της Γαλλίας, μετατρέποντας σταδιακά την πόλη σε πρωτεύουσα της γαστρονομίας.
Αυτό είναι το Bagger 293, η μεγαλύτερη κινούμενη κατασκευή στην ξηρά
Ήταν η πρώτη που συγκέντρωσε τρία αστέρια Michelin για τα εστιατόρια La Mère Brazier και Col de la Luère.
Πέθανε το 1977, σε ηλικία 81 ετών.
Δείτε το doodle:
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]