Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Πάρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση τριών περιοχών 

Market Pass: Διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο για τους δικαιούχους

5 λεπτά
Market Pass: Διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο για τους δικαιούχους

Διπλή δόση θα λάβουν το Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Pass, μετά την τρίμηνη παράταση που αποφάσισε να δώσει στην επιδότηση το οικονομικό επιτελείο.

Οι παλαιοί δικαιούχοι δε χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση. Οι νέοι δικαιούχοι θα περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό το οποίο πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι και οι παλαιοί και οι νέοι είναι ότι σίγουρα πρέπει να σπεύσουν να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς όπως εξήγησε, ναι μεν έχει δοθεί παράταση, αλλά είναι ακόμη περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις σε εκκρεμότητα και το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022.

H επιδότηση του 10% επεκτείνεται και καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass και είναι από 22 έως 100 ευρώ το μήνα. Εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας

Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο και αυτό γιατί αφού πήραν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούσε να δοθεί Market Pass τον Αύγουστο, άρα τον Σεπτέμβριο διπλή πληρωμή και εξόφληση τον Οκτώβριο.

Τα εισοδήματα του 2022, αυτά δηλαδή που δηλώνονται τώρα στις φορολογικές δηλώσεις είναι αυτά που θα κρίνουν κιόλας ποιος είναι δικαιούχος και ποιος όχι. Οι παλαιοί δικαιούχοι, αυτοί δηλαδή που πήραν Market Pass από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο δε χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση καθώς το σύστημα θα βρει και τα εισοδήματα τους. Εάν εξακολουθούν και είναι δικαιούχοι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους ενώ αν δεν είναι δικαιούχοι δεν θα πάρουν το Market Pass.

Τον Σεπτέμβρη και απ’ ότι φαίνεται κάθε Σεπτέμβρη διότι είναι ένα μόνιμο μέτρο όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι νέοι που κλείνουν τα 18 ή 19 έτη θα λάβουν το Υouth Pass το οποίο είναι 150 ευρώ.

Και εδώ υπάρχει διπλή δόση, απλώς δεν θα καταβληθεί τον Σεπτέμβρη. Δηλαδή όποιος νέος για παράδειγμα έκλεισε πέρυσι τα 18 και φέτος στα 19, θα λάβει τον Σεπτέμβρη 150 ευρώ για την περσινή χρονιά και του χρόνου θα λάβει 150 ευρώ για τη φετινή χρονιά που έκλεισε τα 19. Συνοπτικά η διπλή δόση αφορά όσους και όσες έχουν γεννηθεί μετά το 2004.

Ειδήσεις σήμερα

Κρας τεστ τιμών σε 21 προϊόντα σούπερ μάρκετ –  Ποια είδη εκτινάχθηκαν και σε ποια υπήρξε συγκράτηση ή και μειώσεις

Ρύθμιση για τις 120 δόσεις: Αύριο λήγει η προθεσμία για την επανένταξη

Eπιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που καταβάλλονται

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]