Οι αρτοποιοί να μην προχωρούν σε ανατιμήσεις στην παραδοσιακή λαγάνα, ωστόσο στα θαλασσινά οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.
Το νωπό ελληνικό χταπόδι αυτή την περίοδο πωλείται στα ιχθυοπωλεία από 23 έως 25 ευρώ το κιλό, στην Κεντρική Ιχθυαγορά γύρω στα 19-20 ευρώ και στα σούπερ μάρκετ στα 18-19 ευρώ το κιλό.
Στα 23-25 ευρώ το κιλό διατίθενται στα ιχθυοπωλεία και τα καλαμάρια, όταν στη Βαρβάκειο κυμαίνονται στα 14 ευρώ το κιλό και στα σούπερ μάρκετ στα 12-14 ευρώ. Αντίστοιχα, τα θράψαλα κοστίζουν 11-13 ευρώ το κιλό στα ψαράδικα, 8-9 ευρώ στην Κεντρική Ιχθυαγορά και στα 7-9 ευρώ στα σούπερ μάρκετ.
Οι νωπές γαρίδες εισαγωγής (κόκκινες), στα ιχθυοπωλεία αγγίζουν τα 20 ευρώ το κιλό και στα 12-14 ευρώ στη Βαρβάκειο και στις μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου. Τα μύδια στα ψαράδικα πωλούνται στην τιμή των 7-8 ευρώ, στην Κεντρική Αγορά στα 6-7 ευρώ και στα σούπερ μάρκετ στα 5-6 ευρώ το κιλό.
Η τιμή της λαγάνας στην Αθήνα θα κυμαίνεται από 3-3,5 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα είναι ακόμα χαμηλότερη, στα 2,5-3 ευρώ. Στα περυσινά επίπεδα διατίθεται και ο φρέσκος χαλβάς.
Ο απλός χαλβάς με γεύση βανίλια κοστίζει περίπου 12 ευρώ το κιλό, ενώ οι γεμιστοί με σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς είναι λίγο ακριβότεροι στα 14 ευρώ το κιλό. Η ταραμοσαλάτα φέτος αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις ανατιμήσεις με 110% αύξηση από πέρυσι.
Ειδήσεις σήμερα
Φρεγάτα «Ύδρα»: Καρέ-καρέ η πρώτη εμπλοκή της στην Ερυθρά Θάλασσα [βίντεο]
Μητσοτάκης για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη ότι η σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω [βίντεο]