Αυτά είναι τα προϊόντα στα οποία οι Έλληνες έβαλαν φρένο στην κατανάλωσή τους, καθώς η ακρίβεια έχει υπεισέλθει για τα καλά στη ζωή των καταναλωτών.
H ακρίβεια στις τιμές είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές αυτή τη στιγμή καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχουν περιορίσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής.
Παρόλο που η τάση του πληθωρισμού είναι καθοδική, οι τιμες των τροφίμων ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, προκαλώντας περαιτέρω «πονοκέφαλο» στα νοικοκυριά.
Ακρίβεια: Σε ποια προϊόντα περιόρισαν οι Έλληνες την κατανάλωση
Ελαιόλαδο: -10,8%
Γιαούρτι: -7%
Ψάρια: -6,7%
Γάλα: -5,5%
Φρούτα: -4,2%
Κρέας: -2,2%
Τυρί: -2%
Ψωμί -είδη αρτοποιίας: -1,5%
Ζυμαρικά: -1,3%
Λαχανικά: -1,3%
Ρύζι: -1,1%
Ακρίβεια: Σε χαμηλό 2 ετών ο πληθωρισμός στην Ελλάδα
Σε χαμηλό δύο ετών στην ευρωζώνη, στο 4,3% από 5,2% τον Αύγουστο.
Κατά 2,4% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας αυτόν τον μήνα ετησίως, σε εναρμονισμένη βάση για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την Eurostat.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Eurostat, τον Αύγουστο ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα μας είχε ενισχυθεί κατά 3,5% ετησίως. Στην ευρωζώνη ήταν στο 5,2% τον Αύγουστο και πλέον διαμορφώνεται στο 4,3%, σημείο που είναι το πιο χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2021.
Ειδήσεις σήμερα
Αγιος Παντελεήμονας: Πώς ο 74χρονος σκότωσε τον φίλο του