Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόπηκε η «κορδέλα» για την Kilada hill – Υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρω η επένδυση

Κόπηκε η «κορδέλα» για την Kilada hill - Υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρω η επένδυση

Ιωάννα Φεντούρη

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου, τουριστικού συγκροτήματος «Kilada» του Ομίλου «Dolphin Capital», στην Ερμιονίδα Αργολίδας.

Η επένδυση υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ και από αυτήν αναμένεται να δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

Το έργο καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο golf 768 στρεμμάτων 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικά καταστήματα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση, η οποία εντάχθηκε στο νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, καθώς επίσης oι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

Σε χρόνο ρεκόρ

«Είναι η ταχύτερη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια (σ.σ. εντός 15 ημερών). Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δούλεψαν γι’ αυτήν την επένδυση το καλοκαίρι του 2019, ώστε από τη μία να αναδείξουμε το νέο πνεύμα της ταχύτητας το οποίο θέλουμε να περάσουμε και του σεβασμού του χρόνου, των χρημάτων και των ονείρων των επενδυτών και από την άλλη να φύγουμε από την εικόνα μιας Ελλάδας, που το μόνο που κάνει είναι να φέρνει προβλήματα σε όποιον θέλει να κάνει μία επένδυση», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «το ότι μάλιστα μέσα σ’ αυτήν την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση, έργα σαν αυτό όχι μόνο δεν σταματούν αλλά προχωρούν και επιταχύνονται, είναι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδος για τα χρόνια που έρχονται».

Νέα φιλοσοφία

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε στην ομιλία του: «Μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για την παροχή υψηλής ποιότητας τουρισμού βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής που θέλουμε να υλοποιήσουμε για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το συγκρότημα “Kilada”, το οποίο με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στην οικογένεια των επιχειρήσεων του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί υπόδειγμα μιας διαφορετικής φιλοσοφίας για την τουριστική ανάπτυξη».

Τέλος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Dolphin Capital, Μίλτος Καμπουρίδης, σημείωσε: «Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ και είναι το τέταρτο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Τζια. Και τα τέσσερα αυτά έργα είναι πρωτοποριακά και συμβαδίζουν με τον στόχο του Ομίλου μας που ήταν πάντα οι υψηλού επιπέδου αναπτύξεις σε συνεργασία με παγκοσμίου εμβέλειας σχεδιαστές και brands, που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν την Ελλάδα. Στις δύσκολες αυτές μέρες που είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα εμπόδια και που όλα είναι υπό αμφισβήτηση, εμείς επενδύουμε στη ποιότητα και στην υποδομές που θα υπερισχύσουν».

Από την έντυπη έκδοση 

Προτεινόμενα για εσάς

Αργολίδα: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Άνω Βουνά – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Λάμπρος Κατσαρός

Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα – Παράταση για Ευρυτανία, Αργολίδα – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο «κόκκινο» από σήμερα και Αργολίδα, Ευρυτανία – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μίνι lockdown σε Αργολίδα, Ευρυτανία – Παρατείνονται τα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο και Ικαρία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ολοταχώς για μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φωτιά και στην Ερμιονίδα Αργολίδας – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια στην Αργολίδα – Σε κίνδυνο οι γύρω οικισμοί…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Zeus International: Τα ξενοδοχεία Central, Venezia και Opera στο… ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο του ομίλου – Οι επόμενες κινήσεις

Δημήτρης Ντόγκας

Οι πρωτοβουλίες του Βασίλη Σιδέρη που έκαναν την Αργολίδα παράδειγμα διοίκησης αθλητισμού

Kon